17.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCu telefoanele mobile în examen: Examenele din Poliția Locală Brașov -...

Cu telefoanele mobile în examen: Examenele din Poliția Locală Brașov – o păcăleală?

l Rezolvările afișate pe ușă cu 80 de minute înainte de terminarea timpului de examen

- Advertisement -

Primarul Allen Coliban își dorește foarte mult să reformeze Poliția Locală Brașov, instituția din subordinea primăriei care „trage” de la bugetul local 5 milioane de euro anual. Adică din banii contribuabililor. În acest scop a și angajat pe unul dintre primii consilieri personali, colonelul în rezervă Radu Dascălu, criminalist cu o vastă experiență.
Conform declarațiilor lui Radu Dascălu, activitatea și organizarea Poliției Locale au fost analizate împreună cu reprezentați ai Poliției Naționale și cu conducerea instituției și din acest proces a reieșit că cel puțin 15 angajați trebuie să plece acasă. Plus că anumite departamente trebuie schimbate ca structură și componență. Astfel încât s-au organizat testări pentru toți polițiștii locali, care s-au desfășurat marți, miercuri și joi.
„Bomba” a explodat vineri, în emisiunea „Vorbe sau Fapte” moderată de Ovidiu Văcaru la Kroncast Media. În timpul emisiunii la care a fost invitat viceprimarul Sebastian Rusu (cel în subordinea căruia este Poliția Locală), au fost prezentate documente și informații care sugerau că examenele nu s-au desfășurat chiar corect. Au fost prezentate fotografii ale testelor (care puteau fi făcute doar dacă polițiștii aveau la ei un telefon mobil-lucru strict interzis în timpul unui examen), informația că ”rezolvările” testelor au fost afișate pe ușă în timpul examenului și nu la sfârșitul lui sau faptul că unii polițiști cu „pile” la conducerea instituției au fost prelucrați să iasă din sală în timpul examenului, pentru presupuse ”necesități fiziologice ” dar cu scopul de a fotografia ”rezolvările”.
Viceprimarul Sebastian Rusu a confirmat că a delegat activitatea de testare/evaluare unei echipe din Poliția Locală și unor angajați din Primăria Brașov, astfel încât nu cunoaște detaliile referitoare la examinări.
Surse apropiate ambelor instituții au confirmat informațiile oferite în exclusivitate în emisiunea Vorbe sau Fapte.
Cel puțin 10 polițiști au ieșit din examen pentru nevoi fiziologice, timp în care ar fi putut să fotografieze rezolvările afișate deja pe ușă.
Unul dintre ei (B. F. Laurențiu) ar fi stat la toaletă foarte mult, având asupra lui un SmartWatch cu acces la internet. Același agent are dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate dar nu poate fi restructurat din Poliția Locală pentru ca „fapta nu s-a petrecut în timpul programului”.
Faptul că în spațiul public au apărut fotografii ale testelor sugerează clar că polițiștii au avut asupra lor telefoane mobile, lucru total interzis în contextul unui examen. Foaia de testare a fost dată fiecărui „candidat” la intrarea în sală și, teoretic, niciun formular nu ar fi putut fi scos din sală, pentru a putea fi fotografiat în afara examenului.
„Testarea“ a fost organizată de primărie și conducerea Poliției Locale Brașov, prin persoanele delegate de viceprimarul Sebastian Rusu, directorul Poliției Locale, Nicolae Aldea și șefa Resurselor Umane din Poliția Locală. Întrebările au fost formulate de Polițiști Locali și angajați ai primăriei. Cu toate că viceprimarul Sebastian Rusu a declarat că au fost întocmite 200 de întrebări dintre care doar 20 au fost alese, una dintre aceste 20 de întrebări puse în testul dat polițiștilor era greșită și s-a punctat cu punctajul maxim la fiecare candidat (foto).
Din nou, menționăm că în procesul de desfășurare a acestui examen nu au fost implicați direct nici primarul Allen Coliban, nici viceprimarul Sebastian Rusu și nici consilierul Radu Dascălu. Sălile de la Aula Universității Transilvania au fost rezervate de viceprimar, întrebările au fost formulate de polițiști locali și angajați ai primăriei iar supravegherea a fost făcută de polițiști locali și angajați ai primăriei.
Deocamdată nu este foarte clar câți dintre cei examinați au avut parte de „tratament” preferențial din partea supraveghetorilor și organizatorilor, dar este clar ca examenul nu s-a desfășurat conform normelor.
Poliția Locală Brașov este de mult timp în atenția brașovenilor, din cauza a ceea ce în spațiul public este descris drept lipsă de pregătire și profesionalism.
Recent au apărut filmări cu un șef de birou din instituție care aparent consumă alcool în timpul programului sau filmări în care diferite bunuri sunt transferate dintr-un portbagaj în mașina aceluiași șef de birou din Poliția Locală. De asemenea au apărut informații despre un agent al Poliției Local care a fost dat afară din Jandarmerie dar a fost încadrat în poliția locală și acum are dosar la secția 4 de poliție pentru că își amenință și își terorizează vecinii.
De asemenea, o mașină a Poliției Locale a fost fotografiată pe malul unui lac de pescuit, parcată, și clar nu se afla acolo ca și mijloc de transport într-o misiune.
Niciunul dintre aceste semnale trimise de spațiul public brașovean către Poliția Locală Brașov nu au generat acțiuni concrete la nivelul conducerii poliției locale. Oricum, nu acțiuni vizibile.
Dar sindicatele din Poliția Locală au considerat de bun augur să își dea angajatorul ( Consiliul Local Brașov) în judecată pentru această acțiune de reformare și restructurare a instituției.
În final, este vorba de 15 posturi care vor fi restructurate, dar 3 polițiști locali au decis deja să părăsească instituția pe diferite căi, astfel încât, în aceasta fază este vorba de 12 posturi care vor fi desființate.
Informațiile Monitorul Expres spun că în urma dezvăluirilor din emisiunea Vorbe sau Fapte realizată de Ovidiu Văcaru la Kroncast Media, în Primăria Brașov a fost demarată o anchetă care are ca scop confirmarea acestor informații. Cum documentele prezentate sunt extrem de veridice, este de așteptat ca rezultatul acestor examene să fie invalidate de către Primărie, posibil chiar astăzi.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE