4.1 C
Braşov
AcasăMagazinSerghei Mizil - bișnițar în comunism

Serghei Mizil – bișnițar în comunism

Dacă acum apare ca un excentric, la vârsta de aproape 70 de ani, în tinerețe, Serghei Mizil semăna mult cu un membru al trupei Led Zeppelin. Avea părul lung și o mustață deasă. O imagine de pe acea vreme îl arată într-o ținută mai degrabă elegantă – cu o cămașă încheiată până sus și un sacou.
Serghei Mizil este unul dintre copiii lui Paul Niculescu Mizil, fost înalt demnitar comunist, care a avut, printre altele, funcțiile de ministru al educației și învățământului în Republica Socialistă România și ministru al Finanțelor Publice. Printre apropiați lui se numărau Nicu Ceaușescu și Jean Maurer.

Cu ce se ocupa Serghei Mizil în tinerețe

Omul de afaceri Serghei Mizil câștiga mulți bani în tinerețe. Conform cancan.ro, în vremea comunismului, el se ocupa cu bișnița. Mai exact, aducea în România diverse produse din alte țări, pe care apoi le vindea pentru sume importante. El reușea să aducă în țară aproximativ orice, de la electrocasnice, la haine ce nu puteau fi cumpărate din țară.
Serghei Mizil, care a studiat artele plastice, dar fără să activeze în domeniu, și-a deschis două restaurante italienești în București. Unul deschis în Constanța n-a fost cu noroc și a trebuit să-l închidă, după care s-a axat pe imobiliare. A construit un bloc în nordul Capitalei, cu o investiție de 700.000 de euro, iar apartamentele s-au vândut rapid. „Am vrut să investesc într-o afacere stabilă și transparentă. Cu restaurantele ai multă bătaie de cap, e greu să găsești personal bun în ziua de astăzi. Nu mai vor oamenii să muncească. Am încredere în business-ul acesta și merg mai departe”, a spus el.

Serghei Mizil: „La mine banii nu prea au avut valoare”

În ciuda faptului că a dus-o excelent în plan financiar, Serghei Mizil a declarat, la începutul acestui an, că pentru el banii nu prea au avut valoare. El și-a prezentat familia la televizor – cele două fiice ale lui, Smaranda și Ana, și nepotul lui și a dezvăluit ce dorință are în plan personal.
„La mine banii nu prea au avut valoare, eu am fost la fel tot timpul. Revoluția m-a prins cu niște vile și cu ajutorul cui, nu mai spun cui, am stat vreo 7 ani fără adresă! Nu mă interesează aspectul material. Vreau să-și facă o familie și Ana, să facă un copil… familie nu prea mă interesează! Să aibă și ea un copil”, a spus Serghei Mizil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române