8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov409 persoane salvate de pe pârtii în Poiana Brașov în acest sezon

409 persoane salvate de pe pârtii în Poiana Brașov în acest sezon

Doar ieri, salvamontiștii brașoveni au fost solicitați să intervină în 5 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, au fost coborâte de salvamontiști la baza muntelui, unde 2 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD venite în sprijin, pentru a fi transportate către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.
„Atenție la diferențele de consistență ale zăpezii în funcție de ora din zi. Dacă dimineața zăpada este foarte dură și necesită canturi ascuțite, după-amiaza aceasta se înmoaie, solicitând foarte mult articulațiile picioarelor. Asigurați-vă că aveți legăturile schiurilor reglate corespunzator, clăparii strânși pe picior pentru a proteja gleznele și pe cât posibil, evitați să bruscați schiurile, pentru a nu suprasolicita articulațiile“, sfătuiesc Salvamontiștii.
De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 398 de cazuri, implicând 409 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit sa fie evacuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE