5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎnfrățiți și nu prea: Consulul Germaniei la Sibiu, întâlniri cu primarul Brașovului...

Înfrățiți și nu prea: Consulul Germaniei la Sibiu, întâlniri cu primarul Brașovului și președintele CJ

l Loby pentru curse Ghimbav-Germania

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit ieri cu Hans E. Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu. Hans E. Tischler nu este pentru prima dată la Brașov, oraș pe care îl consideră, „în afară de Cluj, cel mai important oraș din regiune”, pentru că în zona Brașovului sunt concentrate foarte multe investiții cu capital german.
„Astăzi am primit, la Brașov, vizita consulului Germaniei la Sibiu, cu care am avut discuții despre dezvoltarea industrială a Brașovului, despre universitate, despre colaborarea cu orașele germane și în special cu Nürnberg, despre faptul că avem o tradiție în turism și despre cum am putea să dezvoltăm acest domeniu, dar și despre perspectiva noului aeroport din Brașov. Sunt foarte multe subiecte, domnul consul a avut multă deschidere și multe propuneri, multe sugestii pe care urmează să le dezvoltăm, în perioada următoare, în parteneriate și în colaborări concrete. În mod concret, vom căuta sprijin din partea consulatului în atragerea de noi investitori, în special pe zona aeronautică și a producției de autovehicule, în a atrage parteneriate pe zona învățământului – și mai ales a învățământului înalt, universitar – dar și în privința culturii și turismului”, a declarat primarul Allen Coliban.

Înfrățiți cu Nürnberg de aproape 7 ani

Prin HCL 387 din 31 iulie 2014, Consiliul Local Brașov a aprobat înfrăţirea dintre oraşele Nürnberg şi Braşov. Deși relațiile de cooperare dintre cele două orașe au existat și s-au desfășurat constant (cel mai important investitor din zona Brașovului provine din Landul Bavaria, Festivalul Românesc de la Nürnberg, cunoscut sub numele de Rumänien Sommerfest, s-a făcut remarcat prin organizarea sa de-a lungul a mulți ani consecutivi și prin schimburile culturale pe care le-a înlesnit prin prezența unor trupe și artiști români la Nürnberg, prezența brașoveană la Târgul de Crăciun din Nürnberg, schimburi culturale prin prezența unor delegații din Nürnberg la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Brașov, cum ar fi „Zilele Brașovului” sau „Festivalul Internațional de Carte și Muzică”, programe de studiu pentru elevi și studenți, colaborare în domeniul cercetării universitare, delegații sportive etc.), protocolul de înfrățire nu a mai fost oficializat.

Discuții și la Consiliul Județean Brașov

Și preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, s-a întâlnit cu Consulul Hans Erich Tischler.
„Cei mai importanţi actori economici din judeţul Braşov sunt investitorii germani, iar Şcoala Profesională Kronstadt, rod al parteneriatului administraţiei publice locale cu Clubul Economic German, a devenit cel mai de succes model pentru învăţământul profesional dual din România”, a spus Veștea. Președintele Consiliului Județean a făcut loby pe lângă consulul german în speranța că operatorii din domeniul aeronautic vor fi interesaţi să deschidă rute de la Aeroportul Internaţional Braşov spre cât mai multe destinaţii din Germania.
Hans Erich Tischler a remarcat că există un potenţial foarte mare de dezvoltare economică la nivelul judeţului Braşov, care va creşte şi mai mult odată cu funcţionalizarea Aeroportului. Consulul german susține că numeroase firme germane sunt interesate să facă investiţii la Braşov, în special în industria IT şi în domeniul serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române