19.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovClase de 40mp: Colegiul de Ştiinţele Naturii se extinde cu clase amenajate...

Clase de 40mp: Colegiul de Ştiinţele Naturii se extinde cu clase amenajate în containere

Autor: Mihaela Parghel

- Advertisement -

l 120 de zile termen de construcție

Colegiul Național de Științele Naturii „Emil Racoviţă” se va extinde cu opt săli de clasă, prin construirea unei clădiri modulare etajate, cu parter şi un nivel. Investiția va fi realizată în contextul în care unitatea de învăţământ are de mai mulţi ani nevoie de spaţii suplimentare, iar problema s-a accentuat şi mai mult, odată cu distanţarea impusă de pandemie. Acest proiect vine după ce anul trecut au fost amenajate alte spaţii noi la Colegiul de Ştiinţele Naturii, printre care o bibliotecă. „Dacă anul trecut Municipalitatea a finanțat acest tip de construcție pentru amenajarea unor spații anexă, cum ar fi bibliotecă și arhivă, acum lansăm licitația pentru amenajarea unor săli de clasă la colegiul de Științele Naturii. Chiar dacă nu este o construcție clasică, ne-am asigurat, prin caietul de sarcini, că atât la interior, cât și la exterior, vor oferi aceleași condiții de calitate și confort ca o sală de clasă dintr-o clădire construită. Această soluție este una excepțională, acolo unde este necesară o intervenție rapidă, care să completeze ceea ce este existent. Municipalitatea se va concentra, în continuare, pe investiții în construirea de unități de învățământ, astfel încât brașovenii să își poată duce copii la grădiniță sau școală în cartierul în care locuiesc”, a declarat primarul Allen Coliban.

Suprafaţa minimă a unei clase va fi de aproape 40 de metri pătraţi

- Advertisement -

Cele opt clase noi de la Colegiul de Ştiinţele Naturii „Emil Racoviţă” vor fi amenajate într-o clădire modulară cu parter şi etaj care va fi realizată „la cheie”, complet utilată şi funcţională. Patru săli vor fi la parter şi patru la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scară de acces.Se va pune la dispoziția ofertanților o propunere pentru amplasarea construcției modulare, spun reprezentanţii Municipalităţii. Suprafața minimă a unei clase, compuse din trei containere modulare, va fi de 39,39 mp, iar coridorul care va asigura accesul atât în sălile de clasă, cât și în grupurile sanitare, la parter și la etaj,va fi compus din 4 containere modulare, înșiruite pe lungime. Grupurile sanitare vor fi echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete, iar pentru grup sanitar de băieți și pisoare. Scara de acces la etaj se va face tot prin container modular.

Va câștiga cea mai bună ofertă calitate-preţ, în care un criteriu este rapiditatea amenajării containerelor

Achiziţia în valoare de 1,019 milioane lei fără TVA include documentaţiile pentru avizarea şi autorizare construcţiei, pregătirea terenului, branșamente apă, canal și electricitate, furnizare, montaj și punere în funcțiune. Ofertele pot fi depuse până la data de 1 aprilie 2021, iar amenajare propriu-zisă se va face în maxim 120 de zile cât este durata contractului. Criteriul de atribuire al contractului va fi stabilit în baza unui raport calitate-preţ, în care termenul de execuţie va conta în proporţie de 20%, iar preţul ofertei, 80%.
În anul 2020, Municipalitatea a finanțat achiziția și amenajarea unor containere pentru bibliotecă la Școala Gimnazială nr. 8, bibliotecă și arhivă la Colegiul de Transporturi și arhivă la Școala Gimnazială nr. 19.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE