5.6 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să alegeți laptopul ideal pentru un creator de conținut

(P) Cum să alegeți laptopul ideal pentru un creator de conținut

Pentru mulți oameni, crearea de conținut este în prezent cea mai importantă parte din viața lor de zi cu zi. În trecut, mulți designeri profesioniști și fotografi puteau folosi doar PC-uri pentru creație, deoarece laptopurile tindeau să se supraîncălzească sau nu aveau suficientă performanță sau memorie. Cu toate acestea, laptopurile vin în prezent cu performanțe mult mai puternice ale procesorului și GPU-ului, ca să nu mai vorbim că și spațiul de stocare a fost îmbunătățit mult. În zilele noastre, diferiți producători de laptopuri produc în mod specific așa-numitul „laptop de creare a conținutului”, cum ar fi seria Asus VivoBook, dedicată grupurilor de creatori de conținut.

Există mii de tipuri de laptopuri pe piață, însă care dintre ele este capabil să vă îndeplinească cerințele? Cum se alege cel mai potrivit ecran, procesor, placă grafică și memorie RAM? Acest articol conține tot ce trebuie să știți despre alegerea unui laptop pentru un creator de conținut.

Ecran: margine subțire și calibrare a culorilor

În afară de performanțele ridicate, laptopul creatorului de conținut are, de asemenea, o mare precizie a nuanțelor și o gamă largă de culori. Laptopul creatorului de conținut actual subliniază de obicei certificarea de calibrare a culorilor, cea mai comună fiind cele de la PANTONE, o organizație internațională de culori standard, ceea ce înseamnă că culoarea ecranului dvs. este la fel de precisă ca cea a unei diagrame de culori. Certificarea PANTONE are niveluri diferite.

În ceea ce privește ecranul, AMOLED este cu 25% mai colorat decât ecranul LCD normal, cu cele mai vii culori și negrul cel mai pur. Mai mult, AMOLED emite 60% din lumina albastră dăunătoare, comparativ cu ecranul LCD general. Pentru ecranul LCD obișnuit, IPS cu precizie de culoare și un unghi larg de vizualizare este cea mai bună alegere. Versiunea mini LED, lansată de curând, este puțin scumpă, contrastul ridicat provenind de la o luminozitate extremă. Întrucât, în mod normal, utilizatorul nu are nevoie de o luminozitate ridicată, ceea ce prezintă stres extrem pentru ochi după ce îl folosește mult timp, rămâne de văzut dacă acest nou tip de ecran se potrivește sau nu cerințelor dvs.

Pixelii cu rezoluție 4k UHD au o finețe de patru ori mai mare decât cea a Full HD, așa că alegeți un astfel de model dacă doriți mai multe detalii în timp ce vă examinați imaginile. Dacă sunteți și jucător, alegerea unui laptop cu o rată de reîmprospătare mai mare de 144Hz va transforma laptopul dvs. într-un echipament de gaming excelent.

CPU: laptop echipat cu Core i5 / i7

CPU (unitate centrală de procesare) determină viteza de încărcare a graficelor laptopului. Seria Intel Core, cele mai comune procesoare echipate în laptopuri, este împărțită în patru tipuri: i3, i5, i7 și i9. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai bună performanța procesorului. În aprilie 2020, Intel și-a lansat și procesorul de a 10-a generație, având performanțe mai bune decât versiunea anterioară.

Design grafic / fotografie

Este posibil să aveți nevoie de un Core i5 cu patru nuclee pentru a vă rula fără probleme programele de computer. Dacă exporturile dvs. Photoshop au adesea o rezoluție mai mare de 300 dpi sau multe straturi complicate, Core i7 cu șase nuclee poate fi soluția ideală.

Editare video / Design 3D

Pentru animație pseudo-3D complicată și design de imagine, post-producție de editare de filme sau Rendering de imagini stereoscopice, dacă utilizați software de editare de film 4K precum Adobe, After Effects și Premiere, este necesar un procesor Core i7 sau chiar mai bun pentru a face totul mult mai ușor.

Modelare și redare 3D

Dacă trebuie să editați animație complexă cu rezoluție 4K, filme 4K, modele 3D stereoscopice mari sau simulare AI și procesare VR 3D, este posibil să aveți nevoie de un laptop echipat cu un procesor Core i9, pentru a avea cel mai bun efect.

Unitatea de procesare grafică (GPU)

GPU este, în primul rând, responsabil pentru gestionarea procesării imaginilor. Pentru laptopul de design grafic, este necesară o placă grafică discretă.

Pentru arta digitală sau crearea de conținut, GPU-ul ar trebui să fie cel puțin de nivelul GTX. Noua serie RTX are o capacitate hardware și mai puternică, ceea ce este foarte util pentru redarea 3D și designul animației în următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE