17.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNoi cazuri de Coronavirus în școli

Noi cazuri de Coronavirus în școli

Bilanţul celor depistaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, de la începutul semestrului școlar a crescut ieri la 114 (de la 90 de cazuri, vineri): 71 în rândul elevilor şi 43 în rândul angajaţilor şcolilor. De asemenea, numărul total al claselor închise, până acum, din cauza infectărilor, a ajuns la 39, de la 29. „Sunt cumulate cazurile apărute după 8 februarie și am scăzut vindecații, respectiv clasele cu activitatea reluată”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov.
Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceală, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii. La 2 cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile.
Potrivit IŞJ, 383 de elevi, tot atâția ca vineri, şi 80 de profesori (doi în plus), din tot judeţul, au făcut cerere să continue şcoala online 100%, din cauza faptului că fie au boli cronice, fie au persoane în familie cu boli cronice, mai vulnerabile în faţa Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”