4.1 C
Braşov
AcasăSportPodium în familie: Brașovenii Dan și Andrei Gîrtofan au dominat ...

Podium în familie: Brașovenii Dan și Andrei Gîrtofan au dominat Winter Rally Covasna 2021

l Dan Gîrtofan a câștigat prima etapă a CNR, iar fiul acestuia, Andrei s-a clasat pe trei la general!

Pilotul brașovean Dan Gîrtofan a debutat în forță în sezonul 2021 al Campionatului Național de Raliuri. Giri, secondat pentru al 7-lea an consecutiv de Tudor Mârza, a câștigat Winter Rally Covasna, prima etapă din noul an. Cei doi echipieri ai ProRally Team Brașov au dominat întrecerea pe zăpadă, câștigând într-o manieră categorică toate cele 6 probe speciale. De altfel, așa cum a declarat la final campionul brașovean, prima rundă din 2021 a fost una „perfectă”. „A fost super. Totul a funcționat perfect, mașina, colaborarea cu Tudor, echipa tehnică a fost din nou la înălțime, totul a fost așa cum ne-am dorit. Ne-am simțit foarte bine pe acest raliul de zăpadă, drept dovadă că am avut un ritm intens de la început până la final. Ne-am bucurat de fiecare viraj și de fiecare metru de probă specială. Vremea a fost super, traseul la fel, chiar dacă pe o probă se mai înmuiase un pic la a doua trecere. Mulțumim tuturor partenerilor din acest sezon. Un debut în forță, într-un campionat lung, pe care sperăm să-l ducem la bun sfârșit”, a declarat Dan Gîrtofan.

„Sunt foarte fericit pentru Andrei“

Cursa covăsneană, care punctează pentru prima oară în CNRB, a adus și un alt motiv de bucurie pentru Dan Gîrtofan. Andrei, fiul său, a terminat pe locul 3 la general, la revenirea în întrecerea internă după un an de pauză. „Sunt foarte fericit pentru Andrei, pentru că a terminat pe podium un raliu nu ușor. A avut o evoluție bună, cu o mică răsucire care l-a făcut însă să piardă câteva secunde importante. Și el și Doru (Doru Vraja, copilotul lui Andrei Gîrtofan), au făcut un raliu solid și au adus puncte importante pentru echipă, ProRally Team Brașov, la fel ca și ceilalți componenți. Am început cu bine un sezon ce se anunță foarte dificil și asta ne dă încredere pentru runda a doua, etapa de casă, Raliul Brașovului”, a mai adăugat Dan Gîrtofan.

Andrei Gîrtofan: „Am început perfect“

Andrei Gîrtofan a obținut la Winter Rally Covasna, alături de Doru Vraja, primul podium în clasamentul general într-o etapă din întrecerea internă. „A fost un raliu bun, o revenire în forță după un an de pauză, cu un prim podium pentru mine și Doru la general. Ne-am simțit foarte bine pe probele de la Comandău, unele foarte frumoase, pe care merită să le savurezi, viraj cu viraj. A fost și o etapă de reacomodare cu mașina. Pot spune că am redescoperit un material de concurs care poate să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ieși campioni la clasa RC2N. Am început perfect, cu o victorie la această clasă, iar asta ne dă încredere pentru următoarele runde ale unui campionat lung și foarte dificil. Colaborarea cu Doru a funcționat perfect, la fel și mașina, băieții din echipa tehnică au fost din nou la înălțime, astfel că pot spune că totul a ieșit foarte bine la Covasna. Așteptăm cu încredere etapa a doua din campionat, Raliul Brașovului, unde sperăm să facem o figură frumoasă. Le mulțumesc partenerilor care au ales să ne sprijine în acest sezon și vom încerca să-i facem mândri de noi”, a declarat Andrei Gîrtofan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române