5.6 C
Braşov
AcasăCititoriPentru viitoarele mămici

Pentru viitoarele mămici

A fi pentru prima oară mămică poate părea copleşitor la început, dar dacă îţi faci temele din timp, te asiguri că ştii la ce să te aştepţi şi ai soluţiile mereu la îndemână, o să-ţi fie mult mai uşor. Hainuţele ce trebuie cumpărate copilaşului sau accesoriile sunt doar puţine dintre lucrurile ce trebuie să le ai în vedere din timp.
Dacă aştepţi să vină în familia ta un nou suflet, iată câteva sugestii legate de lucrurile absolut necesare micuţului:
Păturica – după ieşirea din spital e nevoie ca micuţul să fie transportat acasă astfel încât să fie ferit de intemperii. O păturică dintr-un material prietenos este perfectă în cazul acesta.
Scutece – încă din prima zi vei folosi aproximativ 10 pe zi, aşa că e recomandat să- ţi faci provizii în acest sens. Ai grijă să le alegi în funcţie de grupa de greutate în care se înscrie bebeluşul tău.
Coşuleţ – dacă bugetul nu îţi permite încă să cumperi un pătuţ special, o alternativă este coţuleţul pentru dormit. Odată ce creşte, micuţul va fi mutat neapărat într-un pătuţ din motive de siguranţă.
Suzeta – îi ajută să se liniştească, să adoarmă repede şi scade riscul sindromului morţii subite la nou-născuţi.
Prosoape – acestea trebuie să fie pufoase şi prietenoase cu pielea sugarului, mai ales în primele zile când băiţa va avea loc cu ajutorul prosoapelor udate cu apă călduţă.
Sistemele de monitorizare – se pot dovedi foarte utile, mai ales dacă eşti ocupată într-o altă cameră decât cea în care cel mic se odihneşte. Astfel vei îti mereu ce face, în special dacă alegi un sistem audio-video.
Body-uri – cu mînecuţă scurtă sau lungă; acestea sunt principalele piese vestimentare în primele luni de viaţă.
Consumabile – şampoanele speciale, pudra de talc sau serveţelele umede create special pentru cei mici sunt indispensabile pentru o igienă cât mai bună.
Cădiţa din plastic – foarte importantă atunci când spălaţi bebeluşul deoarece în primele săptămâni de viaţă nu este recomandat să foloseşti cada.
Termometru – fie el digital, tip suzetă sau rectal, acesta este absolut necesar pentru a verifica starea micuţului.

sursa: www.sfaturipractice.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE