8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov450 de elevi și profesori sunt în online la cererea lor

450 de elevi și profesori sunt în online la cererea lor

Bilanţul celor depistaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, de la începutul semestrului, ajunsese ieri la 42 de elevi şi 21 de angajaţi din şcoli, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. De asemenea, numărul total al claselor închise, până acum, din cauza infectărilor, a ajuns la 21.
Pe de altă parte, 29 de unităţi şcolare din judeţ sunt în scenariul roşu din cauza incidenței din comunitatea din care fac parte. Este vorba despre unităţi şcolare din Cristian, Dumbrăviţa, Ghimbav, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Predeal şi Sânpetru – toate în scenariul roşu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a reactualizat, deja, lista cu scenariile în care funcţionează şcolile din judeţ, în funcţie de rata de infectare Covid.
Scenariul 3 înseamnă că rămân deschise grădiniţele şi clasele de şcoală de nivel primar, de la pregătitoare până la clasa a IV-a. Singura situaţie în care se închid toate unităţile şcolare este atunci când localitatea atinge rata de infectare de 6 la mie.
Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceană, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii. La 2 cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile.
Pe de altă parte, 375 de elevi, din judeţ, şi 75 de profesori au făcut solicitări pentru a face şcoala 100% în online, pe baza certificatelor care atestă că au vulnerabilități medicale, prezintă simptome de COVID sau au aparținători în familie cu vulnerabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române