23.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘefa UPU-SMURD Brașov va ajunge în Parlament

Șefa UPU-SMURD Brașov va ajunge în Parlament

Autor: M.P.

- Advertisement -

Șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Brașov, dr. Cristina Vecerdi, va ajunge în Parlament. Ea îl va înlocui, în Camera Deputaților, pe Ionuț Banciu, cel care a deschis lista PNL Brașov pentru camera inferioară. Banciu a primit propunerea de a deveni secretar de stat în Ministerul Mediului și nu a ratat ocazia, el fiind specialist în silvicultură.

Banciu, experiență în Mediu

Numirea lui Banciu în guvern nu reprezintă o surpriză, pentru că se vorbește de aproximativ o lună despre acest subiect. Totuși, inedit este faptul ca a renunțat la mandatul de parlamentar pentru un post expus „capriciilor politice”, în sensul în care o schimbare a conducerii ministerului va atrage, foarte probabil, și schimbarea sa din funcție. Ionuț Sorin Banciu nu este la prima sa experiență la acest nivel. În 2016 el a fost implicat în închiderea dosarelor de infringement pe mediu ale României în relația cu Uniunea Europeană. Din primele detalii stabilite cu Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ionuț Banciu se va ocupa de relațiile internaționale, inclusiv cele cu Comisia Europeană și Direcția Afaceri Europene. Odată cu această mutare din Legislativ în Executiv, Ionuț Banciu a transmis că este un sentiment special să ai posibilitatea de a alege unde să activezi profesional, dar și că este determinat să răspundă pozitiv așteptărilor tuturor celor ce și-au investit încrederea în el.

- Advertisement -

Dr. Vecerdi are de ales între Camera Deputaților și Consiliul Local Brașov

Locul lui Ionuț Sorin Banciu în Camera Deputaților, în grupul liberalilor brașoveni va fi luat de dr. Cristina Vecerdi. Aceasta se află pe locul 4 pe lista PNL Brașov pentru camera inferioară. Din septembrie, ea a preluat, de asemenea, și un mandat de consilier în Consiliul Local al municipiului Brașov, din partea PNL. Pentru a merge în Parlament, dr. Cristina Vecerdi va trebui să renunțe însă la locul din Deliberativul local. În locul său, în Consiliul Local Brașov ar putea ajunge următorul de pe lista propusă de liberali la alegerile locale, inginerul IT Alexandru Mihai Ilași. Dr. Cristina Vecerdi a condus UPU-SMURD Brașov, în ultimii ani. În 2019, ea a câștigat concursul pentru un nou mandat de patru ani, la Unitatea de Primiri Urgențe. Pe perioada campaniei electorale ea s-a autosuspendat.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii