5.6 C
Braşov
AcasăSanatateCartofii dulci îți prelungesc viața

Cartofii dulci îți prelungesc viața

l Pentru persoanele care își monitorizează nivelul glicemiei, cartofii dulci sunt cunoscuți pentru menținerea insulinei și a zahărului în sânge la nivel optim

În urmă cu câțiva ani o femeie din Spania a câștigat titlul de „cea mai în vârstă persoană din lume”, având la acea vreme 113 ani. Peste Ocean, în Statele Unite, o altă femeie se bucura de vârsta de 114 ani. Ce aveau în comun cele două doamne longevive? Puneau aprope zilnic în farfurie cartofi dulci. Spaniola Francisca Olivera a mâncat în fiecare zi cartofi dulci. Potrivit Associated Press, și americanca Lessie Brown, care s-a născut în 1904 în Georgia și a crescut la o fermă, alături de cei 11 frați, obișnuia să se bucure de două rutine: să meargă la biserică și să mănânce în fiecare zi cartofi dulci.

Să fie răspunsul pentru o viață longevivă?

Cartofii dulci au o reputație bună, dar cât este de sănătos să-i consumăm zilnic? Datele obținute de Departamentul de Agricultură din Statele Unite arată că un cartof dulce de dimensiuni medii conține 103 calorii, 24g de carbohidrați, nu conține grăsimi și doar 7g de zahăr și 4g de fibre. 24g de carbohidrați înseamnă destul de mult pentru o legumă, dar pentru că sunt carbohidrați complecși, iar organismul îi digeră mai greu, aceștia îți vor oferi energie și senzația de sațietate pentru mai mult timp.

De ce e bine să mănânci cartofi dulci

Pentru persoanele care își monitorizează nivelul glicemiei, cartofii dulci sunt cunoscuți pentru menținerea insulinei și a zahărului în sânge la nivel optim. Pentru persoanele care se confruntă cu inflamații, aceștia au compuși antiinflamatori care ajută la eliminarea lor, dar și ameliorarea altor boli cronice la nivel celular. Alte motive pentru care ar trebui să iubim cartofii dulci? Sunt bogați în vitamina A, mai exact conțin de șase ori mai mult decât necesarul zilnic recomandat. Conțin 43mg de calciu, 31mg de magneziu, 542mg de potasiu, 62mg de fosfor și 22mg de vitamina C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE