24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Doar pentru cei între 18 și 55 de ani: Al...

UPDATE / Doar pentru cei între 18 și 55 de ani: Al treilea centru de vaccinare deschis în municipiul Brașov

l Brașovul a crescut la 3 la mie rată de infectare, posibil să intrăm în scenariul roșu

- Advertisement -

Al treilea centru de vaccinare este în cartierul Tractorul, pe str. Gloriei nr. 3, la fostul punct termic. Acesta va fi folosit exclusiv pentru vaccinarea persoanelor înscrise în etapa a II-a, cu vaccinul Astra-Zeneca. Primarul Allen Coliban, prezent la deschidere, a declarat: „Brașovul stă foarte bine din punctul de vedere al derulării campaniei de vaccinare – am stat foarte bine încă de la început – și prin faptul că reușim să oferim centre de vaccinare în condiții foarte bune, în afara școlilor și în afara sălilor de sport. Prin urmare, la Brașov putem da un exemplu pentru felul în care au fost organizate aceste centre și pentru modul în care se desfășoară campania pentru etapa a II-a de vaccinare. Avem la ora actuală șapte fluxuri, acesta este al treilea centru deschis, și suntem pregătiți să deschidem mai multe în cazul în care Direcția de Sănătate Publică ne va solicita acest lucru.“
„Vreau să subliniez foarte buna colaborare pe care o avem și am avut-o până acum cu autoritățile de sănătate publică Centrul de pe strada Gloriei funcționează cu două cabinete (puncte de vaccinare), fiecare cu o capacitate de 60 de persoane pe zi”.
Brașovenii care fac parte din etapa a 2-a de prioritate la vaccinare și care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la Astra Zeneca/Oxford mai au încă locuri pe platforma de vaccinare. Vaccinul este recomandat persoanelor între 18 si 55 de ani iar rapelul se face la un interval de 8 săptămâni față de prima vaccinare. O doză are 0,5 ml şi vaccinul vine în flacoane cu 8 sau 10 doze, stocat la o temperatură de 2-8 grade C, cu un termen de valabilitate de 6 luni.


Directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau spune că al 3-lea centru a adus o gură de oxigen în procesul de vaccinare

„Noi la momentul acesta avem în jur de 29.600 de doze administrate, dintre care 10.000 sunt doza 2. În acest moment mergem cu motoarele un pic accelerate, datorită infuziei de vaccinuri Astra Zeneca, pentru că începutul a fost, după cum am remarcat cu toții, anevoios. De aceea, deschiderea acestor noi fluxuri din județ ne-a adus o gură de oxigen și permite mai multor persoane să acceseze programările din sistem. Începând de astăzi, aici, la acest centru sunt active două fluxuri care permit vaccinarea a 120 de persoane pe zi, cu vaccin Astra Zeneca. Încă de la bun început, alături de personalul din asistența școlară, am rezolvat, prin rețeaua medicilor de familie, participarea atât a medicilor, cât și a asistenților din sistem. Alături de ei au venit, cu foarte mult entuziasm, medici, asistenți din toate spitalele din județ, și pot spune că toate echipele, din toate centrele, sunt complete. Dacă vom mări numărul de fluxuri, ceea ce se va întâmpla cu siguranță la jumătatea lunii martie, va fi nevoie de și mai mulți oameni implicați în campania de vaccinare, și vom face apel, împreună cu primăria, la mobilizare suplimentară“.

Municipiul Brașov, incidență de 3 la mie. 24 elevi bolnavi

În același timp, incidența infectării cu Covid 19 a atins luni, în municipiul Brașov, pragul de 3 la mie iar în județ a crescut la 2.22 la mia de locuitori, după ce alti 82 de bolnavi au fost depistați în ultimele 24 de ore. Din fericire, nu au mai fost înregistrate noi decese ca urmare a infectării cu virusul SarsCov-2. Numărul elevilor infectați a crescut de la 11 vineri, la 24 în raportarea de luni iar numărul angajaților Ministerului Învațământului bolnavi a crescut de la 7 la 10. Ieri, elevii din încă 12 clase din județ au trecut în on-line iar localitățile Cristian și Sânpetru au intrat în scenariul roșu, pentru că au depașit pragul de 3 la mie. Conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență : „În unitățile administrativ-teritoriale Cristian și Sânpetru s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile. Începând cu data de 16.02.2021, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale menționate la art.1 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile conforme cu scenariul roșu. Restaurantele, barurile și cafenelele din cele două localități vor fi închise la interior în următoarele 2 săptămâni. Comuna Sânpetru ieșise din „scenariul roșu” în 11 februarie, când incidența era de 2,65. Luni era de 3,87. Cristianul avea 3,37 ieri, dar în 26 ianuarie, când trecuse din scenariul roșu în cel galben, avea 2,74. Duminică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a constatat că în comuna Prejmer incidenţa nu a scăzut sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că se menţin măsurile specifice „scenariului roşu” pentru încă 14 zile, respectiv perioada 15-28 februarie. În 14 februarie, în această comună DSP a raportat o incidenţă de 4,59 cazuri la 1.000 de locuitori.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ