23 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCel mai nou cartier din Ghimbav îşi asfaltează pentru prima dată...

Cel mai nou cartier din Ghimbav îşi asfaltează pentru prima dată străzile

Primăria oraşului Ghimbav ajunge, în sfârşit să modernizeze străzile din noul cartier al oraşului, apărut pe repede-înainte în ultimii ani. Deşi locuiesc într-unul dintre cele mai noi şi mai elegante cartiere din judeţ, ghimbăşenii din cartierul Florilor merg prin mocirlă şi apă de fiecare dată când plouă mai intens. Străzile lor nu au avut până acum niciodată asfalt, trotuar şi sistem de scurgere a apelor pluviale.

Modernizări complete pentru 8 străzi, la 6,7 milioane lei

- Advertisement -

Primăria Ghimbav a reuşit să semneze abia la începutul acestui an contractul de modernizare pentru opt străzi, cărora şi se vor adăuga alte două, în cadrul unui contract separate. Potrivit noului primar al oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, firma Consal se va ocupa, începând din această primăvară, de modernizarea a opt străzi din cartierul Florilor, respectiv str. Freziei, str. Iasomiei, str. Zorelelor, str. Garoafei, str. Hortensiei, str. Margaretei şi str. Lalelei. Lucrările, care costă 6,7 milioane de lei fără TVA, vor fi realizate în 15 luni, conform contractului, însă reprezentantul firmei de construcţii care a câştigat licitaţia spune că va încerca să finalizeze chiar mai repede aceste amenajări, având în vedere că în lipsa lor, elegantul cartier are o mare problemă. „Topometriştii sunt deja pe teren şi fac măsurători, noi facem acum scrisorile de garantare necesare, iar Primăria trebuie să îşi desemneze dirigintele de şantier. Sperăm ca de la 1 martie, dacă şi vreme ne ajută, să începem lucrările propriu-zise. Mă bazez pe experienţa noastră şi sper ca undeva, la sfârşitul anului 2021 să ne putem plimba pe jos, pe aceste străzi, fără să ne mai murdărim până la genunchi”, a spus Nagy Laszlo, reprezentantul constructorului.

Modernizarea străzilor nu a ţinut ritmul cu dezvoltarea cartierului

Cele opt străzi care intră în şantier au împreună 2,4 kilometri, iar lucrările pentru modernizarea lor presupun amenajări complete, plecând chiar de la infrastructură şi fundaţie. Pe lângă aceste opt străzi, tot în acest an vor şi modernizate alte două din acelaşi cartier, respectiv strada Genţianei şi o parte din str. Zambilei, care au împreună 1,1 kilometri. Licitaţia pentru desemnarea unui constructor este în desfăşurare, contractul având o valoare de 5,6 milioane lei. Lucrările în această zonă se vor desfăşura pe parcursul a opt luni. „Vorbim despre un cartier nou, care s-a dezvoltat rapid în Ghimbav, însă străzile nu au menţinut acelaşi ritm. Proiectul de modernizare a străzilor a pornit din 2018, când în calitate de viceprimar am deţinut pentru o perioadă şi atribuţiile de primar, însă au existat apoi unele blocaje. Mă bucur însă că suntem în această etapă în care pentru primele opt străzi am desemnat constructorul, iar pentru celelalte două, vom atribui în curând contractul. Avem în continuare, în lucru, caietele de sarcini pentru Studiile de Fezabilitate ce vizează modernizarea altor străzi- integral sau în parte, din acest cartier, precum şi a unor străzi din zonele Transilana 1 şi 2, care la fel, nu au văzut de multă vreme sau chiar niciodată asfalt”, a declarat primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii