9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCirculația va fi suspendată pe str. Plugarilor: Trei poduri peste Ghimbășel din...

Circulația va fi suspendată pe str. Plugarilor: Trei poduri peste Ghimbășel din zona Bartolomeu-Stupini intră în reparații

Trei poduri din Brașov care trec peste pârâul Ghimbășel din zona Bartolomeu – Stupini vor intra în reparații, proiectele fiind avizate zilele trecute de Comisia de circulație a municipiului. Conform expertizelor tehnice, cele trei poduri, unul de pe strada Fântânii, unul de pe strada Plugarilor, iar celălalt de pe strada Institutului, sunt într-o stare precară, astfel că este nevoie de repararea lor, valoarea totală a lucrărilor fiind evaluată de Municipalitate la 15.535.750 lei, cu tot cu TVA.

Aproape jumătate din banii cheltuiți pentru refacerea podului de pe str. Fântânii sunt necesari pentru amenajarea albiei

Podul de pe str. Fântânii, cu o lungime totală de 42,5 metri, asigură legătura între centrul orașului și cartierul Stupini, iar repararea lui va costa 7.599.971 lei, cu tot cu TVA. Din această sumă, 3.629.820 lei este alocată lucrărilor de amenajare a albiei. „Valoarea foarte mare a lucrărilor de amenajare a albiei are ca și cauză faptul că nu s-au executat astfel de lucrări până acum”, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov. Termenul de finalizare a proiectului este de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar în perioada intervențiilor la structura de rezistență traficul rutier pe pod va fi închis. Podul de pe str. Institutului (Fundăturii) are o lungimea totală de 21,10 m, iar soluția avizată de Comisia de circulație a fost înlocuirea suprastructurii podului. Valoarea lucrărilor este de 2.599.126 lei cu tot cu TVA, din care 603.207 lei reprezintă costurile pentru amenajarea albiei. Lucrările vor dura șase luni, iar când se va reface infrastructura traficul rutier va fi închis.

Lucrările la podul de pe str. Plugarilor vor suspenda complet circulația în zonă

Pentru podul de pe str. Plugarilor, care are o lungime totală de 37,70 metri, soluția avizată de Comisia de circulație este înlocuirea suprastructurii, durata estimată a lucrărilor fiind tot de șase luni. Autoritățile au decis ca pe perioada în care se va interveni la structura de rezistență traficul rutier din zonă să fie închis. Valoare lucrărilor la pod este de 5.336.652 lei, din care 1.353.315 lei reprezintă valoarea lucrărilor de amenajare a albiei. Proiectul este acum în faza de obținere a avizelor. „După obținerea acestui aviz, proiectantul mai trebuie să obțină avizele de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenția de Mediu și Poliție, după care vor fi prezentați Consiliului Local, spre aprobare, indicatorii tehnico-economici. În termen de 30 de zile de la aprobare, proiectantul trebuie să depună documentația pentru Autorizația de construire, iar în termen de 60 de zile, de la obținerea autorizației, să finalizeze proiectul tehnic”, au precizat reprezentanții municipalității brașovene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române