24.1 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Întrebarea cititorului

Sfat Expres: Întrebarea cititorului

Moştenire copil

- Advertisement -

Întrebare: Bună ziua, va rog sã mã ajutaţi cu un rãspuns.
Am divorţat de soţul meu în urmã cu 10 ani, din cãsãtoria noastrã rezultând un copil. El s-a recãsãtorit, având cu soţia lui 2 copii. În timpul mariajului, soţul a achiziţionat 2 imobile şi un teren, acestea fiind pe numele soţiei sale. Intre timp, el a decedat, iar soţia lui mi-a adus la cunoştinţă că bãiatul meu nu are drept de moştenire, deoarece toate bunurile sunt pe numele ei, şi chiar dacã au fost cãsãtoriţi şi acele bunuri au fost achitate de el, ea neavând venituri, între ei a existat un act de partaj matrimonial (sper cã am înţeles eu bine). Din acest act ar reieşi cã deşi au fost cãsãtoriţi, ea era proprietara bunurilor. Eu nu înteleg ce înseamna acest act şi de ce copilul meu nu are dreptul legal de a-şi moşteni tatãl dupã moartea acestuia.
Va rog din suflet sã mã lamuriţi. Mulţumesc anticipat!
Rãspuns: Ei au cumpãrat împreunã un apartament, în timpul căsătoriei. Din punct de vedere legal, e bun comun.
Au avut loc discuţii şi probabil tocmai din scopul ca fiul dvs sã nu primeascã nimic, au încheiat ulterior acel act de partaj, prin care soţul i-a lasat soţiei întregul drept din apartament. Şi astfel, din bun comun, apartamentul a devenit bun propriu.
Devenind bun propriu, practic copilul dvs nu mai are nici un drept. Nu este rudă cu a doua soţie.
In plus, la partaj, soţul i-a lasat doamnei tot. Deci nu mai existã bunuri de moştenit.
Întrebare: Este vorba de 2 apartamente şi un teren. Sã înţeleg cã acest partaj a fost fãcut în timpul cãsãtoriei lor, şi prin acel act, bãiatul nu poate avea drept de moştenire chiar dacã ea nu a contribuit cu nimic? Vã mulţumesc pentru rãspuns.
Rãspuns: Da, soţii şi-au împãrţit bunurile în timpul cãsãtoriei. Şi la acel partaj, soţul i-a lãsat soţiei tot. Este posibil din punct de vedere legal. Însã nu e vina nimãnui, decât exclusiv a fostului soţ, care ştia cã mai are un copil. Este destul de evident ca asta s-a dorit.

Contract perioadã nedeterminatã între PFA şi instituţie

Întrebare: Bună ziua. Vã rog sã îmi spuneţi dacã se poate încheia un contract de prestãri servicii între PFA şi o instituţie de stat, un spital mai exact, pe o perioada nedeterminatã. Am nevoie pentru un credit, iar contractul actual este încheiat pentru anul in curs (01.01.2021 – 31.12.2021) aceasta fiind practica instituţiei. Menţionez cã sunt la al treilea contract încheiat intre PFA şi spitalul respectiv. De la bancã aş putea împrumuta o sumã mai mare dacã contractul ar fi încheiat pe o perioadã nedeterminatã.
In cazul in care este, sau nu, posibil acest lucru, vă rog să îmi spuneţi şi articolul/legea unde regăsesc aceasta situaţie.
Vã mulţumesc
Rãspuns: Nu faceţi analogie cu contractul de muncã la care durata poate fi limitatã sau nu. Un contract de prestări servicii îl incheiaţi cu beneficiarul numai pe perioadã limitatã, un an sau doi şi cu clauza de prelungire automatã, în anumite condiţii, sau cu încetare automatã.

sursă: www.avocatnet.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ