10.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘcolile din județ se pregătesc pentru primirea a 60.000 de copii...

Școlile din județ se pregătesc pentru primirea a 60.000 de copii și 5.200 de cadre didactice

26.000 de elevi și 900 de cadre didactice rămân în on-line.

- Advertisement -

În municipiul Brașov, 23.707 elevi și preșcolari vor începe școala luni, conform cifrelor furnizate de DSP Brașov. În restul județului vor reveni în clase alți 36.305 de copii. Alături de ei vor fi și 5.200 profesori, învățători și personal administrativ.
26.000 de elevi și 900 de cadre didactice din județul Brașov vor continua cu învățământul on-line.
În așteptarea elevilor, municipalitatea a început de miercuri dezinfecţia unităţilor de învăţământ. Dezinfecția se face cu produsul Huwa-San TR 50, produs în Belgia și avizat de Ministerul Sănătății. Produsul este destinat special curățării suprafețelor și a instrumentarului în unități sanitare, precum și în alte locații (în afara unităților sanitare). Substanța se aplică prin pulverizare și distruge virusurile și bacteriile în maximum 60 de minute, având totodată și acțiune fungicidă, microbactericidă și sporicidă.

Nu vor fi dezinfectate Şcoala nr. 1, creşele şi grădiniţele care şi-au început deja activitatea

Vor fi dezinfectate toate sediile instituțiilor de învățământ din Brașov, cu excepția Școlii Gimnaziale nr. 1 de pe strada Cocorului, aflată în renovare și unde nu se țin cursuri. Excepţie fac şi creşele și grădinițele care și-au început deja activitatea și unde dezinfecția a fost realizată încă de săptămâna trecută. La acţiune participă cinci echipe, care vor dezinfecta azi şase grădinițe, 13 școli și 18 colegii și licee, la care se adaugă creșa nr 7. Ieri au fost dezinfectate 33 de grădinițe, şase școli și 4 licee și colegii.

- Advertisement -

160.000 de măşti vor fi distribuite în şcoli, pentru personalul didactic şi nedidactic

Acțiunea de dezinfecție este una generală, necesară redeschiderii activității în condiții de maximă siguranță în unitățile de învățământ. După reînceperea activității, fiecare instituție de învățământ este obligată să asigure dezinfecția curentă a spațiilor, potrivit legii. În decembrie 2020, în şcoli au fost distribuite 9.600 litri de dezinfectant de mâini, 7.400 flacoane de 750 ml dezinfectant de suprafețe, 150.000 tablete Biclosol (dezinfectant de suprafete sub formă de tablete solubile), 19.500 de pachete de prosoape de hârtie de mâini cu 200 șervețele/pachet. Valoarea acestora este de 482.481 lei. De asemenea, Primăria Braşov anunţă că în cursul săptămânii viitoare vor fi distribuite şi 160.000 măști pentru personalul didactic și nedidactic.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina