-3.2 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Pui înăbuşit cu usturoi

Ingrediente: 4-5 pulpe superioare de pui (cu piele), 50 ml apă, 3 linguri maioneza de usturoi, 2 fire mărar, 2 linguri ulei, sare, piper negru
Preparare: Se încinge cratiţa şi se aşeaza pulpele cu pielea în jos. Se toarnă peste ele tot ce e în farfuria în care au stat (ulei, condimente). Se lasă pulpele să se rumenească fără a le mişca prea mult, cam 10 minute să se rumenească frumos, la foc mediu spre mic. Intoarceţi pulpele şi lăsaţi sa se facă pe a doua parte încă 5 minute. Acoperiţi cratiţa şi introduceţi-o în cuptorul incins la 180C. Lăsaţi puiul să se facă complet, cam 35 minute. Scoateţi cratiţa din cuptor şi scoateţi carnea pe o farfurie. Fierbeţi sosul rămas în cratiţa la foc mare cam 2-3 minute, să scadă puţin. Adăugaţi mărarul tocat fin. Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi câteva linguri din sosul din tavă peste maioneză şi amestecaţi. Turnati maioneza în cratiţă si amestecaţi bine. Dregeti sosul de sare. Adăugaţi pulpele înapoi în cratiţă şi stropiţi-le cu sosul usturoiat. Puneţi capacul ţi lăsaţi să stea 10 minute. Serviţi cald, cu mămăliguţă.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 4 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE