13 C
Braşov
AcasăSportAgenţia Naţională Anti-Doping, anunţ pentru sportivi: „Tratamentul cu ivermectină este interzis“

Agenţia Naţională Anti-Doping, anunţ pentru sportivi: „Tratamentul cu ivermectină este interzis“

Agenţia Naţională Anti-Doping a anunțat că tratamentul cu ivermectină, medicament despre care s-a speculat că poate fi un posibil tratament în lupta cu COVID-19, este interzis. “Dragi sportivi,
În contextul pandemiei de coronavirus, trebuie să cunoaşteţi faptul că este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectină FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode şi în ectoparazitozele produse de acarieni la câini. Un comprimat conţine 3 mg de Ivermectină, substanţă care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0 – SUBSTANŢE NEAPROBATE (orice substanţă farmacologică, ce nu este cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente „designer”, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent).
Pentru mai multe detalii, specialiştii Agenţiei noastre vă stau la dispoziţie. Nu ezitaţi să cereţi sfaturi, să vă informaţi!”, a precizat ANAD. De asemenea, Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) recomandă cetăţenilor să nu utilizeze medicamente veterinare ce conţin ivermectină pentru tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române