15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovConstructorul spaniol al DN73 Pitești – Brașov a reziliat contractul cu...

Constructorul spaniol al DN73 Pitești – Brașov a reziliat contractul cu statul și l-a dat și în judecată

l Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, estimează că modernizarea drumului se va încheia în 2023

- Advertisement -

DN73 Pitești – Câmpulung – Brașov, cunoscut și sub numele de „drumul rușinii”, a rămas fără constructor. După nouă ani de contract și realizarea a aproape jumătate din lucrările de modernizare, constructorul spaniol Azvi a cerut rezilierea. Mai mult, a dat Compania de Drumuri în judecată.
Constructorul spaniol care lucra la reabilitarea DN73 a cerut rezilierea contractului cu statul român în vara anului trecut, se arată într-un răspuns al mininstrului Transporturilor Cătălin Drulă, la o interpelare a deputatului PNL de Argeș Dănuț Bica. Mai mult, constructorul a chemat Compania de Drumuri la Tribunalul București pentru constatarea rezilierii și solicitarea de pretenții financiare, se mai arată în răspunsul transmis de Drulă, zilele trecute. În același document se menționează că lucrările din contractul semnat cu asocierea condusă de spanioli au fost realizate în proporție de până la 50%. Informația privind stadiul lucrărilor pe DN73 apare și pe site-ul Companiei de Drumuri, unde mai scrie că „a fost recepționat un sector de 28,85 km. Pentru restul sectorului contractul a fost reziliat și se va lansa o procedură de licitație având ca obiect actualizarea proiectului pentru rest de executat.“ Documentația de atribuire pentru servicii de actualizare proiect se află în curs de elaborare.“
În răspunsul către deputatul PNL, ministrul Transporturilor estimează că modernizarea urmează să fie finalizată în decembrie 2023.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina