19.1 C
Braşov
AcasăSanatateCele mai bune ceaiuri pentru splină

Cele mai bune ceaiuri pentru splină

Splina este un organ mic, dar care are un rol foarte important pentru organism – acela de rezervor sanguine. Este important să o menținem sănătoasă. Iată 6 ceaiuri care pot face fericită o splină.
1. Ceaiul de sânziene
Ceaiul de sânziene este extrem de benefic pentru splină, curățând-o de patogeni. Medicii recomandă persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului limfatic să consume zilnic ceai de sânziene. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un vârf de linguriță de sânziene la 250 ml de apă fiartă și să-l lăsați câteva minute la infuzat.
2. Ceaiul de rostopască
Un alt ceai indicat pentru o bună sănătate a splinei este cel de rostopască. Iată cum se prepară: se pune jumătate de linguriță de rostopască într-o cană cu apă fierbinte și se bea 250 ml/zi. Ceaiul de rostopască joacă un rol important în purificarea sângelui şi formarea lui.
3. Ceaiul de urzică
Infuzia de urzică se numără printre cele mai benefice ceaiuri pentru splină și se prepară în următorul mod: se adaugă o lingură cu vârf de frunze uscate în 250 ml de apă fierbinte și se lasă la infuzat 10-15 minute.
4. Ceai de păpădie și flori de cicoare
Printre cele mai bune ceaiuri pentru splină se numără și acesta: se amestecă 50 gr de rădăcină de păpădie, 25 gr de flori de cicoare, 25 gr de mama-pădurii şi 25 gr de ventrilica. Se ia o linguriță din acest amestec și se pune în 250 ml de apă fierbinte. Se recomandă consumul a două căni de ceai pe zi, neapărat neîndulcite.
5. Infuzie de sporis
Dacă vrei să ai o splină care funcționează norma, este indicat să bei și infuzie de sporis. Ai nevoie doar de o linguriță de plantă uscată și de o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10-12 minute, apoi strecoară. Se recomandă consumul a trei căni de ceai pe zi.
6. Infuzie de armurariu
Și infuzia de armurariu este ideală pentru menținerea acestui organ sănătos. Se pune o linguriță de semințe măcinate de armurariu într-o cană cu apă fierbinte. Se strecoară după 7-9 minute. Se bea câte o cană înainte de fiecare masă principală.

- Advertisement -

Splina este un filtru pentru sânge și agenți patogeni
Splina este un filtru pentru sânge și agenți patogeni. Acest organ relativ mic, care în condiții normale nu poate fi palpat din exterior, este esențial pentru sistemul imunitar, format din organe, celule speciale și diverse molecule care combat infecțiile. De asemenea, splina distruge eritrocitele şi trombocitele bătrâne, transformă hemoglobina în bilirubină și reprezintă un depozit foarte important de fier în organism. Tot ea poate produce și anticorpi. De menționat că bolile de splină sunt rareori însoțite de simptome, așadar, de obicei, durerea lipsește. De cele mai multe ori, splina se mărește din cauza cirozei hepatice sau a unei boli de sânge, iar diagnosticul de spleneomegalie se pune în urma realizării unei ecografii abdominale sau prin palpare.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii