9.1 C
Braşov
AcasăNationalA fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă: A murit...

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă: A murit Iustin, bebelușul în vârstă de numai șase săptămâni înecat duminica în cristelniță!

l Părinții îndurerați acuză preotul că nu ar fi ținut cont că micuțul plângea și l-a băgat de trei ori în apă
l Medicii spun că micuțul a înghițit multă apă

Bebelușul de șase săptămâni, care a făcut stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță la botez și ar fi înghițit o cantitate mare de apă, a murit luni dimineață.
Bebelușul de 6 săptămâni a fost adus, duminică, de părinţi, naşi şi familie la biserica „Constantin şi Elena” din Suceava pentru a fi botezat. Atunci când bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum este obiceiul, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.
Conform unor surse din cadrul Bisericii, bebelușul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar problemele au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.
Familia s-a speriat în momentul în care acesta nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.
La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze. În urma a câteva minute de manevre de resuscitare, medicii au reuşit să facă inima copilului să bată din nou, notează obiectivdesuceava.ro. A fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat la Anestezie Terapie Intensivă. Micuțul a fost internat la ATI toată noaptea, a fost ventilat mecanic, dar luni dimineață, în jurul orei 6, s-a constatat decesul. In urma tragicului eveniment a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, luni, că bebelușul a murit duminică noaptea, astfel că încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.
Părinții îndurerați acuză preotul că nu ar fi ținut cont că micuțul plângea și l-a băgat de trei ori în apă. Medicii spun că micuțul a înghițit multă apă.
Protopopul Doru Budeanu a confirmat, pentru monitorulsv.ro, că bebelușul a fost scufundat complet în apă, menționând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Acesta a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.
„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Doru Budeanu.

Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline inimile frânte

Arhiepiscopia Sucevei si Rădăuților a emis luni un comunicat în legatură cu acest tragic eveniment petrecut in biserica din Suceava:
„Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în «haină luminoasă», s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea. Nu există cuvânt şi nici faptă care să şteargă lacrimile şi să aline acum inimile frânte ale părinţilor şi rudelor, însă le suntem alături în acest moment deosebit de greu şi ne rugăm cu stăruinţă Mult Milostivului Dumnezeu să îi întărească, să îi mângâie şi să tămăduiască această rană, împreună cu pruncul Iustin, care de acum îi va veghea din preajma tronului Părintelui ceresc“, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române