29 C
Braşov
AcasăNationalPeste trei ani, abia fundațiile: „Brașov, e criminal ce se întâmplă”, spune...

Peste trei ani, abia fundațiile: „Brașov, e criminal ce se întâmplă”, spune ministrul Sănătății

l „Sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”, a declarat ieri Vlad Voiculescu

- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile, pentru spitale regionale la Craiova, Iaşi şi Cluj, dar că trebuie construite spitale şi la Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, el remarcând că „sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile“, dar nu și cea de la Brașov

„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov, e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o emisiune difuzată duminică de Prima Tv.

Ce spune DSP Brașov?

- Advertisement -

„Declarația domnului ministru este o exprimare a unei nevoi existente și care a fost semnalată în repetate rânduri de autorități. Nevoia se concretizează în construcția Spitalului Regional de Urgență și în renovările masive de la Spitalul Județean Brașov“, a declarat, în exclusivitate pentru Monitorul Expres, directorul executiv al DSP Brasov, Andrea Neculau.

Studiile de fezabilitate trebuiau să fie gata in 2017

Vlad Voiculescu a precizat că în anul 2016 a lucrat, împreună cu echipa sa, la semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiţii pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate.
„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE