19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCod galben de viscol și ninsori, și la Brașov

Cod galben de viscol și ninsori, și la Brașov

Meteorologii anunţă precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului începând de duminică, de la ora 16.00 şi până luni la prânz în toată țara. În jumătatea de nord a Moldovei, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Carpaţii Meridionali şi Occidentali, jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei, inclusiv o parte din județul Brașov, se vor afla de duminică de la ora 20.00 sub avertizare cod galben, relatează News.ro.
În intervalul de 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului. „În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii în toată ţara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

- Advertisement -

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpaţii Occidentali,ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h”, anunţă meteorologii.

Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de duminică de la ora 16:00, până luni la ora 10:00.
ANM anunţă ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali

”În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, conform meteorologilor,
În acelaşi interval este anunţat polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

- Advertisement -

”În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopţii de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”, precizează ANM.

În Bucureşti, de duminică de la 16:00 şi până luni la 10:00, cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopţii şi al dimineţii temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h. La începutul intervalului se vor înregistra 4…5 grade, apoi temperatura aerului va scădea, iar minima va atinge 1…2 grade. Până spre sfârşitul intervalului tempeatura va urca din nou la 4…5 grade.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina