13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașovul plătește 200.000 de euro pentru salvarea nurcilor

Brașovul plătește 200.000 de euro pentru salvarea nurcilor

Consiliul Local Brașov a aprobat vineri, în ședință urgentă (de îndată), bugetul pentru un proiect european de reintroducere a nurcilor europene în Carpații Românești. Suma reprezintă o co-finanțare cu 25 % a acestui proiect , care are o valoare totală de aproape 800.000 de euro. Proiectul este inițiat în colaborare cu asociația Fauna & Flora International și cu Societatea Româna de Sălbaticie.
Fauna & Flora International este cea mai veche organizație de conservare a vieții sălbatice din lume și s-a ocupat de multiple proiecte pe toate continentele. Conform paginii de social media, Societatea Româna de Sălbaticie vrea să contribuie la conservarea, promovarea și recunoașterea zonelor de sălbăticie din România.

- Advertisement -

Directorul Grădinii Zoologice Brașov, Alin Pânzaru a solicitat primarului Allen Coliban convocarea de îndata a Consiliului Local și aprobarea bugetului alocat acestui proiect din cauză că termenele de depunere a dosarelor au fost devansate și Grădina Zoologică risca să piardă această oportunitate.

Banii municipalității vor fi folosiți ca parte a finanțării necesare pentru construirea centrului de reproducție de la Gradina Zoologică Brașov care va găzdui 60 de familii de nurci europene. De asemenea, suma alocată în proiect va acoperi hrănirea nurcilor, plata îngrijitorilor și gestionarea procesului de reproducție pe o perioadă de 7 ani.

Nurcile europene au fost in atenția opiniei publice mondiale în toamna anului 2020. Atunci , autoritățile din Danemarca au ucis peste 10 milioane de animale din cauza unor posibile mutații ale Coronavirusului care ar fi fost transmisibile la om. După exterminarea nurcilor, oficialii danezi au declarat ca nu au fost totuși descoperite dovezi de transmitere a mutațiilor la om.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Primaria cad montează aspersoarele in scările blocurilor si desinfecteaza scarile conform legii!
    Daca sunt bani de nuci, sunt si de aspersoare si dezinfectant don primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina