24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovReguli: 17 familii din Brașov pierd locuințele sociale

Reguli: 17 familii din Brașov pierd locuințele sociale

l Pentru că situația lor materială s-a îmbunătățit, la 1 martie oamenii trebuie să elibereze locuințele în favoarea unor familii care se află în situații mult mai dificile

- Advertisement -

Un protest în fața Primăriei Brașov urma să aibă loc miercuri la prânz, după ce 17 familii au fost notificate să elibereze, din 1 martie, locuințele sociale. Protestul nu a mai avut loc, iar reprezentanții ai municipalității s-au dus să discute cu cei care au primit notificarea.

Au expirat contractele

Direcția de Asistență Socială Brașov administrează 44 de locuințe sociale, în imobilul situat pe str. Zizinului, nr. 144, din municipiul Brașov. Aceste locuințe au fost repartizate în anul 2014 pentru o perioadă determinată de 5 ani, cu scopul de a ajuta familiile aflate într-o situație gravă din punct de vedere social să reușească să se reintegreze social. După expirarea celor 5 ani, contractele au fost prelungite succesiv prin acte adiționale, până la data de 1 martie 2021.

- Advertisement -

Cei care o duc mai bine trebuie să lase locul celor în dificultate

Dar, între timp, situația materială a 17 familii din blocul de locuințe sociale s-a îmbunătățit, conform criteriilor stabilite de Consiliul Local, față de momentul în care au primit acele locuințe sociale (nu mai sunt familii monoparentale, copiii pe care îi aveau în întreținere au împlinit 18 ani, veniturile pe membru de familie au crescut – de exemplu, sunt situații cu venituri de peste 3.000 de lei/per membru de familie, 2.300 lei/membru de familie sau peste 1.500 de lei/ per membru de familie ) sau, în anumite cazuri, există situații mult mai grave decât ale celor care au avut contract de închiriere până în decembrie 2019. Prin urmare, oamenii trebuie să părăsească locuințele sociale, încât acestea să fie date în folosință unor familii care au o situație mult mai gravă.

Sprijin la plata chiriei

Pentru a asigura o alternativă de cazare persoanelor care au o situație socială mai puțin bună, Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care prevede posibilitatea sprijinirii anumitor categorii de persoane la plata chiriei. După aprobarea de către Consiliul Local, acest serviciu social va putea fi pus în aplicare pentru cetățenii municipiului Brașov. Termenul de finalizare a procedurii de dezbatere este sfârșitul lunii februarie.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ