Desert „Orient Express“
Ingrediente: 1 pahar iaurt natural (200gr.), 1/2 pahar ulei, 2 pahare zahăr, 3,4 linguri cu vârf cu smântâna, 3 ouă, 3 pahare făină, 1 1/2 pacheţel de praf de copt, coaja şi zeama de la o lămâie, vanilie, stafide sau/şi vişine din vişinată, 2 linguri cacao, 1 ou, esenţă de rom, ciocolată
Mod de preparare: Se amestecă iaurt natural, uleiul, zahărul, 3,4 linguri cu vârf cu smântână, se adaugă apoi alternativ ouăle şi făina amestecată cu praful de copt stins cu zeama de la lămâie, se adaugă coaja de lămâie şi vanilia. Se pune 1/2 din compoziţie în tava unsă şi tapetată cu făină, iar în cealaltă jumătate se pun 2 linguri cu vârf cu cacao, esenţă de rom, stafide şi/sau vişine şi facultativ un ou; în compoziţie se mai pot pune bucăţele de ciocolată. Se toarnă deasupra compoziţiei din tavă, şi se dă la cuptor.