5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrețuri mai sărate la deszăpezire

Prețuri mai sărate la deszăpezire

Societatea Națională a Sării a luat decizia ca, începând cu data de 1 octombrie 2020, să majoreze prețul la sare gemă industrială de la 240 lei/tonă la 250 lei/tonă. Deoarece, municipalitatea și-a făcut stocuri, pentru sezonul rece 2020-2021, anterior acestei date, nu a fost afectată de această majorare în prima parte a iernii, mai ales că activitatea de deszăpezire, cel puțin în luna decembrie, nu a fost intensă. Odată cu creșterea numărului de intervenții pentru deszăpezirea arterelor de circulație din Brașov, s-au redus și cantitățile de material antiderapant din depozite, astfel că Primăria Brașov a trebuit să reînceapă aprovizionarea, de data aceasta la noul preț.
Având în vedere că sarea este principala substanță utilizată în activitatea de deszăpezire, precum și faptul că această societate de stat este singura care deține monopolul pe activitatea de exploatare și furnizare a sării în România, Consiliul Local va trebui să decidă, în ședința ordinară de miercuri, 27.01.2021, majorarea costurilor de achiziție a acestei substanțe cu 10 lei pe tonă.
Materialul antiderapant utilizat pentru deszăpezirea arterelor de circulație din municipiul Brașov este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, într-un amestec care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române