Spumă de ciocolată în straturi
Ingrediente: 200 g ciocolată, 4 ouă, 2 linguri zahăr vanilat, 400 g friscă, 40 g zahăr, 1 plic praf întăritor de frişcă, 1 blat pandispan cu cacao (300g) si 4 linguri ciocolată rasă
Mod de preparare: Se topeşte ciocolata în bain-marie. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahărul vanilat. Se bat 125 ml. frişcă. Se bate albuşul bezea, cu zahăr. Crema de gălbenuş se înglobează în ciocolată, se omogenizează apoi înăuntru frişca şi bezeaua. Restul de frişcă se bate cu praf întăritor. Blatul se taie în straturi late de cca.1 cm, din care se taie apoi, cu buza unui pahar, cca.16 cerculeţe. Mod de servire Se serveşte în 4 boluri de desert se aşeaza straturi alternative de cremă, blat şi frişcă. Se ornează cu ciocolată rasă.