15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe două zile, rata de infectare este sub 3 la Brașov

De două zile, rata de infectare este sub 3 la Brașov

l Autoritățile locale din Brașov nu anunță însă redeschiderea sălilor de spectacol, restaurantelor și cafenelelor la interior, cel puțin până în 3 februarie

- Advertisement -

Incidența cazurilor de coronavirus la Brașov a fost ieri 2,94 la mia de locuitori, pentru a doua zi consecutiv sub 3. Cifrele scad sub 3 la mie pentru prima dată în ultimele trei luni.Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, rata de infectare la nivelul municipiului Brașov a urcat însă ușor, ierii, la 2,99 cazuri la mia de locuitori, de la 2,94 cât s-a înregistrat sâmbâtă. Și la nivel județean se constată o ușoară creștere, ieri față de ziua precedentă , rata de infectare fiind de 2,25 cazuri la mie, făță de 2,21, sâmbătă. Spre deosebire de București, autoritățile locale nu anunță încă redeschiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, nici a sălilor de spectacol sau a cinematografelor, în condițiile în care este valabilă încă până pe 3 februarie Hotărârea nr. 11/2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov prin care a fost prelungită starea de alertă. Incidența în județul Brașov este de 2,21 la mia de locuitori.

Doar trei localități mai sunt în scenariul roșu

Doar trei localități mai sunt în scenariul roșu: Beclean-5,77 la mie, Cristian-4,83 la mie și Sânpetru-3,79 la mie. În județ sunt în acest moment 1490 de cazuri active de coronavirus. Instituția Prefectului-județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până ieri au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 13.913 doze de vaccin împotriva COVID-19. Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 22 ianuarie, inclusiv, este de 11.116 , din care 124 doze rapel (a doua administrare). S-au raportat 34 de cazuri de efecte adverse, niciunul sever.

Mai vin 11.700 de doze de vaccin

- Advertisement -

Ieri, a ajuns în România a șasea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 92.430 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, la  Centrul Regional de Distribuție Brașov ajung 11.700 doze.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina