0.2 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Ciuperci cu maioneză

Ingrediente: 1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneză, 100-150 ml smântână groasă, mărar, pătrunjel.
Mod de preparare: După ce s-au curăţat, ciupercile se fierb acoperite circa 30 minute în 1/4 l apă clocotită, împreună cu o linguriţă rasă de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, până când se înmoaie bine, apoi se scurg de apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obişnuită se amestecă cu smântâna, potrivindu-se gustul cu sare, acreală şi muştar, ca să fie mai picantă. Pentru aromă, se adaugă frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt şi, facultativ, puţină ceapă rasă fin, apoi se amestecă cu ciupercile bine scurse. Salata se aşează pe platou şi se ornează cu măsline şi gogoşari sau se presară numai cu pătrunjel tăiat mărunt.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 22 ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE