8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAu primit vaccin anti-COVID 50 de oameni fără adăpost

Au primit vaccin anti-COVID 50 de oameni fără adăpost

Autor: Mihaela PARGHEL

l Au fost vaccinați și 54 de seniori de la Căminul pentru persoane vârstnice

Aproximativ 50 de persoane aflate în  evidența Direcției de Asistență Socială Brașov (DAS), la Centrul pentru persoane fără adăpost de pe strada Zizinului, au fost vaccinate miercuri și joi anti-COVID. De asemenea, 54 de beneficiari de la Căminul pentru persoane vârstnice au primit şi ei prima doză de vaccin, la Noua, unde este amenajat, de altfel, şi un centru cu mai multe puncte de vaccinare.

Beneficiarii Căminului pentru persoane fără adăpost de pe str. Zizinului au primit și ei vaccinul

Directorul Direcției de Asistență Socială, Mariana Topoliceanu, spune că la Centrul pentru pentroane fără adăpost de pe strada Zizinului, 30 de persoane sunt rezidenți temporari, care nu au o locuință dar care au un loc de muncă și venituri stabile, iar restul – încă 20 în medie, sunt persoane ridicate de pe stradă, care uneori își petrec noaptea la adăpst. Toți aceștia sunt vaccinați anti-COVID, în etapa a doua.  În afara rezidenților temporari, Topoliceanu a subliniat că numărul persoanelor fără adăpost care ajung să își petreacă noaptea la adăpostul de pe str. Zizinului a scăzut considerabil față de anii trecuți, în perioade de acest fel, cu temperaturi scăzute. Pentru a beneficia de vaccinul anti-COVID, alături de rezidenții temporari, beneficiarii serviciilor oferite la Centrul pentru persoane fără adăpost, trebuie să respecte câteva condiţii. „În primul rând, trebuie să nu fi consumat foarte mult alcool cu o seară înainte şi, în al doilea rând, să aibă un act de indentitate sau o Carte de Identitate Provizorie. În cazul în care nu au CIP, în momentul când ajung la noi, îl facem aici”, a precizat directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu.

75% dintre vârstnicii de la Căminul din Noua s-au vaccinat

Tot ca beneficiari ai Direcției de Asistență Socială Brașov, și 54 de persoane de peste 65 de ani, de la Căminul pentru persoane vârstnice din Noua au fost vaccinați până ieri. Aceștia repreyintă cam 75% dintre toți beneficiarii actuali ai Căminului, spune Mariana Topoliceanu.
Restul, fie nu și-au manifestat intenția de a fi imunizați împotriva noului coronavirsu, fie au avut, în ultima perioadă diferite afecțiuni / printre care și COVID-19 și încă este nevoie de stabilizarea lor. „Dozele au fost administrate marți. Asta înseamnă aproape 75% dintre beneficiari. Restul au câteva afecțiuni care în acest moment îi împiedică să se vaccineze. Este vorba de persoane care au fost internate și pentru Covid – 19 în unitățile sanitare și trebuie reechilibrate acum, pentru a ne asigur că nu sunt alte efecte adverse”, a precizat directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române