2.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUSR-PLUS îl propune prefect de Brașov pe fostul protestatar Codruț Bucur

USR-PLUS îl propune prefect de Brașov pe fostul protestatar Codruț Bucur

Având în vedere că Alianța USR PLUS face parte din alianța la putere, alături de PNL și UDMR, este de așteptat ca unele modificări să se producă și la nivelul Instituției Prefectului județul Brașov, în sensul înlocuirii lui Adrian Folea, subprefect în ultimii doi ani, care a fost propus pe „filiera” ALDE. Deocamdată nu se ştie dacă în urma negocierilor, Alianţa va primi postul de subprefect sau chiar pe cel de prefect, ocupat acum de Cătălin Văsii, propunere a PNL. Cu toate acestea, la nivel intern, în organizaţia judeţeană Braşov, useriştii deja şi-au stabilit candidatul, prin votul membrilor.

De la „Fără lacăt în şcoli” la Prefectură?

Cel desemnat prin votul intern, pentru Prefectură este Codruţ Bucur, fost protestatar în ultimii ani, promotorul campaniei „Fără lacăt pe curtea şcolii” şi care, în urma alegerilor locale din septembrie a ajuns în Consiliul Judeţean Braşov, pe listele Alianţei USR PLUS. Acestea vine din mediul privat, iar experienţa sa în administraţia publică nu este una prea mare. Cu toate astea, a reuşit să îşi convingă colegii să îi acorde sprijinul, în cursa internă în care a candidat împotriva colegelor de Naomi Reniuţ Ursoiu, jurist şi doctor în drept şi Mihaela Muşan, una dintre consilierele deputatului Tudor Benga.

Bucur spune că merge la Prefectură doar dacă se schimbă statutul prefectului şi al subprefectului

Chiar dacă a fost desemnat de Alianţă pentru una dintre cele două posturi de conducere de la Instituţia Prefectului, Bucur spune că va face pasul doar dacă statutul prefectului va fi modificat, în sensul în care acesta să devină demnitar, deci să nu mai fie necesară demisia din partid. „Am fost ales cu o majoritate largă de către colegii mei pentru a-i reprezenta în această funcție, în ipoteza că va fi una de demnitate publică. Spun asta pentru că acesta este scenariul ipotetic pentru care organizația noastră s-a pregătit. (…) Există însă informații confirmate de toate partidele din coaliția de guvernare cum că statutul actual al prefectului se va modifica, acesta devenind demnitar. Doar în cazul în care această modificare legislativă va fi adoptată, putem vorbi despre alegerea mea ca fiind o nominalizare politică. În același timp negocierile la nivelul coaliției de guvernare încă nu au stabilit care sunt formațiunile care vor numi prefecți și subprefecți la nivelul fiecărui județ și mai departe nu avem încă decizii în interiorul Alianței”, a declarat Codruţ Bucur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române