16.9 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Sfaturi de la oameni puternici

Sfat Expres: Sfaturi de la oameni puternici

Iată o listă întocmită de Amy Morin, psihoterapeut şi asistent social clinic licenţiat, cu lucrurile pe care nu le fac persoanele puternice mental.

- Advertisement -

Nu pierd timpul compătimindu-se.
N-ai să întâlneşti oameni puternici mental care să se plângă de circumstanţele în care se găsesc sau să insiste asupra faptului că nu au fost trataţi cum trebuie. Ei au învaţat să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile şi rezultatele lor. Ei sunt capabili să iasă din situaţiile dificile. Când o situaţie se termină rău, ei răspund cu expresii precum „Mergem mai departe!”

Nu sunt timizi în faţa schimbării.
Oamenii puternici psihic îmbrăţişeaza schimbarea şi întâmpină provocarea. Cea mai mare „frică” a lor – dacă au una – nu este de necunoscut, ci de a deveni impasibili şi de a stagna. Un mediu de schimbare şi chiar incertitudinea poate energiza o persoană puternică şi scoate ce e mai bun din ea.

Nu îşi pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla.
Oamenii puternici mental nu se plâng (mult) de traficul îngreunat, bagajele pierdute sau, mai ales, de alte persoane, pentru ca ei îşi dau seama că toţi aceşti factori sunt dincolo de controlul lor.

- Advertisement -

Nu se preocupă să le facă altora pe plac.
O persoana puternică mental se străduieşte să fie bună şi corectă şi să îi mulţumească pe alţii, după caz, dar nu îi este teamă să-şi susțină poziţia. Ei sunt capabili să reziste posibilitaţii ca cineva să se supere din cauza lor şi să navigheze prin aceasta situaţie cu graţie.

Nu le este teamă să îşi ia riscuri calculate.

O persoană puternică mental este dispusă să îşi asume riscuri calculate. Acesta este un lucru cu totul diferit de a sări cu capul înainte în riscuri prosteşti. Cu puterea sa mentală, o persoana poate să evalueze riscurile şi beneficiile, cât şi dezavantajele, şi să ia în calcul cele mai rele scenarii înainte de a stabili măsuri.

Nu trăiesc în trecut.
Ai nevoie de forţă să îţi accepţi trecutul şi, în special, să înveţi din experienţele trecute. O persoană puternică mental însă, evită să îşi împotmolească energia mentală în dezamăgiri trecute sau în fantezii legate de zilele de glorie de altădată. Ei îşi investesc majoritatea energiei în a crea un prezent şi un viitor optim.

Nu fac aceleaşi greşeli din nou şi din nou.
Ştim cu toţii definiţia nebuniei, nu? Este atunci când faci acelaşi lucru sperând ca vei obţine un rezultat diferit mai bun decât înainte. O persoana puternică mental îşi asumă întreaga responsabilitate pentru comportamentul din trecut şi este dispusă să înveţe din greşeli.

Nu se simt iritaţi de succesul altor persoane.

Ai nevoie de tărie de caracter să simţi bucurie autentică şi entuziasm pentru succesul altora. Oamenii puternici mental au aceasta capacitate. Ei nu devin geloşi şi nu poartă pică altora atunci când aceştia reuşesc. Sunt dispuţi să lucreze din greu pentru propriile şanse la succes.

Nu renunţă după eşec.
Fiecare eşec este o şansă de a îmbunătăţi. Chiar şi cei mai mari antreprenori sunt dispuşi să admită ca eforturile lor timpurii le-au adus multe eşecuri.

Nu le este teamă de timpul petrecut în singurătate.
Oamenii puternici se bucură şi chiar preţuiesc timpul petrecut singuri. Ei folosesc aceste perioade pentru a reflecta, a planifica şi pentru a fi productivi. Cel mai important, fericirea şi stările lor de spirit nu depind de alţii.

Nu se aşteaptă la rezultate imediate.
Fie că e vorba de un plan de antrenament, un regim nutriţional sau de a începe o afacere, oamenii puternici mental se implică pe termen lung. Ei îşi folosesc energia şi timpul în doze măsurate şi sărbătoresc fiecare piatră de hotar de care trec pe drumul succesului.

(sursă: www.sfaturideviaţă.com)

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina