24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria Brașov vrea să obțină peste 14,5 milioane de lei de...

Primăria Brașov vrea să obțină peste 14,5 milioane de lei de la UE

l Finanțarea europeană este destinată pentru dotarea școlilor din oraș cu echipamente și materiale anti-COVID

- Advertisement -

Consilierii locali brașoveni au aprobat marți, într-o ședință de îndată, două hotărâri de Consiliu Local necesare dosarelor prin care municipalitatea brașoveană solicită finanțări europene pentru dotarea școlilor din oraș cu echipamente și materiale anti-COVID. A fost necesară aprobarea în regim de urgență a actelor normative, pentru că în 15 ianuarie este termenul de depunere a cererilor de finanțare. 
Cererea de finanțare va fi depusă pentru un proiect cu o valoare totală de  13.849.875,10 lei cu TVA.  Proiectul prevede dotarea cu echipamente și materiale de protecție (măști de protecție, dezinfectanți) și dispozitive medicale (termometre) a celor unităților publice de învățământ preuniversitar din municipiul Brașov, în vederea asigurării condițiilor igienico-sanitare necesare gestionării crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2. 
Al doilea act normativ a fost aprobat de Consiliul Local Brașov la o clarificare pentru o cerere de finanțare depusă anul trecut. Și acest proiect vizează dotarea cu echipamente materiale anti-Covid. Valoarea totală a proiectului este de de 692.835 lei, cu TVA.
Pentru ambele proiecte, finanțarea nerambursabilă este de 100% din valoarea proiectului. 
Primăria Brașov a anunțat materialele și echipamentele vor fi cumpărate și în cazul în care nu se aprobă cererile de finanțare, în bugetul local pe anul 2021 urmând a fi prevăzută suma aferentă celor două proiecte.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ