-1.4 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Partitura 2021 a Filarmonicii Brașov pune accentul pe comunitate

Partitura 2021 a Filarmonicii Brașov pune accentul pe comunitate

Cu o nouă conducere, Filarmonica Brașov împărtășește cu comunitatea brașoveană viziunea și planul activităților artistice cu care deschide anul 2021, spune noul manager al Filarmonicii Brașov, pianistul Ioan – Dragoș Dimitriu, care a vorbit ieri despre strategia de dezvoltare a instituției pe termen scurt, mediu și lung.

Dezvoltarea unei rampe de lansare pentru tinerele talente

O primă idee cu care demarează activitatea Filarmonicii Brașov este aceea de a păstra legătura cu comunitatea și de a se îndrepta și mai mult către nevoile publicului meloman și nu numai, tocmai pentru a aduce diversificare și a satisface nevoia de cultură pentru toate vârstele și categoriile de public. Vor continua programele desfășurate în colaborare cu Bastionul Artiștilor, cu Liceul de muzică Tudor Ciortea, cu Facultatea de muzică, dar și cu alte instituții de referință din sectorul privat de activitate. Sub egida acestor colaborări între instituții se dorește punerea în valoare a potențialului artistic al copiilor, elevi sau studenți, și dezvoltarea unei rampe de lansare pentru tinerele talente, proiect ce se dorește a fi dezvoltat și pe plan național, cu organizarea în prealabil a unei preselecții. Punctul forte al activității artistice din 2021 îl constituie Stagiunea estivală în care vor avea loc mai multe evenimente și chiar montarea unui ecran care să (a)ducă cultura în fiecare cartier, sau în diferite zone comericale din oraș.

„Filarmonica Brașov – Ambasador Cultural al comunității”

În ceea ce privește strategia de comunicare și promovare a evenimentelor, Filarmonica Brașov a prezentat campaniile principale. Astfel, o prima campanie, sugestiv numită este Simfonic Show, are ca scop promovarea evenimentelor din diferite arii și zone de interes artistic (muzică, arte vizuale, arte plastice, diferite fuziuni, etc.) fapt ce dă posibilitatea de a oferi un altfel de act artistic, adaptat noii generații, cu dorinta de a fi într-o relație apropiată cu comunitatea noastră.
O altă campanie este „Filarmonica Brașov – Ambasador Cultural al comunității”, egida sub care s-au desfășurat și se vor desfășura multe evenimente de acum încolo, instituția având acest rol prin însăși forța și bogația cu care onorează Brașovul de peste 140 de ani. Managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu, spune că se consideră chiar el un ambasador al artiștilor în relația cu ordonatorul de credite, dar și în ceea ce privește realizările înspre comunitate. „Filarmonica este aici pentru comunitate!”
Se vor realiza în perioada următoare parteneriate cu instituții de profil de stat și independente și vor exista mai multe colaborări. O primă colaborare va avea loc în februarie 2021, când împreună cu Filarmonica din Sibiu, se va realiza primul eveniment ce reunește artiștii brașoveni cu cei de la Sibiu, dar și cu artiști ai Operei Nationale din Cluj. Astfel, dupa mulți ani, la Brașov se vor relua evenimentele de tip Stage Opera. Evenimentul va avea loc atât la Brașov, cât și la Sibiu.
De asemenea, brașovenii se vor putea bucura și de proiecte noi, implementate de Filarmonica Brașov: Grădinița muzicală, Ziua porților deschise, Noaptea Filarmoniștilor, și altele.
Accentul va fi pus și pe valorizarea foayerului, spațiu care permite prezentarea artiștilor, fiind un loc perfect pentru conlucrarea artei cu muzica.

Filarmonica verde

O abordare nouă aduce campania Filarmonica verde. „Orașul este împrejmuit de natură și ajungi foarte repede într-un loc unde să te bucuri și să te relaxezi. Ne propunem ca aceste activități să facă parte din promovarea a unui mediu sănătos și a muzicii, inspirație pentru artiști… este o tradiție internațională. Pădurile amazonului sunt coniderate plămânii planetei, și tot așa, și noi, putem considera pădurile din jurul Brașovului, mici plămâni pentru comunitatea noastră. Filarmonica verde va aduce concerte în natură, și după exemplul Greenpeace – bariera verde, proiectul despre reîmpădurire în zona de sud a României, care fac tot felul de programe, am putea să facem concerte care să se lege de această acțiune”, a mai explicat Ioan-Dragoș Dimitriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Liga 3: ACS SR Brașov și-a schițat programul de pregătire

Autor: Adi MARICA l „ Stegarii“ se vor reuni luni, atunci când vor începe pregătirile pentru partea a doua a sezonului din C5 l Liviu...

Petre Lucian debutează ca antrenor la Cetate Râșnov în amicalul cu Sepsi OSK 2

Autor: Adi MARICA l Râșnovenii vor juca primul amical al iernii, vineri, la Sf. Gheorghe Cetate Râșnov (L3) și-a reluat antrenamentele pe 18 ianuarie cu un...

FRF a stabilit programul optimilor de finală ale Cupei României

Federația Română de Fotbal a anunțat programul „optimilor“ Cupei României. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la...

Licitație Picasso, pentru reabilitarea Muzeului de Artă Brașov

Susținem, împreună, reabilitarea Muzeului de Artă Brașov, este mesajul sub care cunoscuta Casă de de licitații Artmark din București va organiza o licitație de...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie