Varză umplută
Ingrediente: 3 verze mijlocii, 300 gr. supă de zarzavat sau de pasăre, 150 gr. orez, 200 gr. ciuperci, 2 cepe, o ceaşcă de ulei, 1 ou, 2 felii de pâine, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Inlăturaţi foile mari ale verzelor, spălaţi-le bine şi puneţi-le într-un vas cu apă puţin sărată, ce clocoteşte. Lăsaţi varza să fiarbă 3-4 minute, apoi scoateţi-o pe o sită. Intre timp, prăjiţi în ulei fierbinte ceapa şi codiţele ciupercilor. Lăsaţi-le să fiarbă până scade apa lăsată de ciuperci. În alt vas, căliţi orezul, puneţi apa şi lăsaţi-l să fiarbă încet. Combinaţi orezul cu ciupercile şi ceapa călite, puneţi în compoziţie pâine muiată şi stoarsă şi oul. Omogenizaţi şi umpleţi verzele, desfăcându-le şi adunându-le frunzele. Legaţi-le strâns şi puneţi-le să fiarbă cu supa. Când sunt gata, îndepărtaţi aţa. Mod de servire Serviti varza cu smântână.