29 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProiect pe două roți: CJ  vrea să unească localităţile din judeţ...

Proiect pe două roți: CJ  vrea să unească localităţile din judeţ prin piste pentru biciclete

l Acest proiect va fi inclus în Planul Judeţean de Mobilitate, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică

- Advertisement -

Consiliul Judeţean Braşov intenţionează să creeze o reţea de piste pentru biciclete care să facă legatura între localităţi. Acest proiect va fi inclus în Planul Judeţean de Mobilitate, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică.

Studiu de fezabilitate până la sfârşitul anului

Primul pas pentru reţeaua de piste de biciclete între localităţi este realizarea unui studiu de fezabiitate, al căruit termen de este cel mult un an. Acest studiu va trebui sp aibă în vedere toate localităţile şi drumurile judeţene din Braşov. „În acest moment, deplasarea cu bicicleta pe marginea drumurilor naționale și județene poate fi riscantă. Prin amenajarea unor astfel de piste putem rezolva atât problema siguranței bicicliștilor, dar și a aglomerației pe drumuri, pentru că oamenii vor fi motivați să renunțe la deplasarea cu autoturismul”, a declarat vicepreşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică.  

- Advertisement -

Braşov – Sânpetru, una dintre primele variante luate în calcul

În funcţie de rezultatele studiului de fezabiitate, Consiliul Judeţean va prioritiza investiţiile pentru această reţea. Vicepreşedintele CJ, Şerban Todorică, spune că, pentru început, piste de biciclete s-ar putea dezvolta pe zonele de legătură între municipiul Braşov şi localităţile limitrofe, dând astfel posibilitatea de transport pe două roţi, inclusiv cetăţenilor care fac naveta. „Cred că legătura Brașov – Sânpetru ar putea fi prima investiție de acest gen. Pista ar putea avea ca punct de plecare Complexul Comercial Coresi și ar trece prin localitățile Sânpetru, Bod, Hărman, Prejmer și s-ar întoarce în Brașov în Triaj”, a spus Șerban Todorică. Alte variante  puse pe tapet de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov sunt Brașov – Cristian – Râșnov – Zărnești – Bran – Moieciu – Fundata, dar și Brașov – Săcele. De asemenea, amenajări similare ar urma să vie realizate și în zona Făgăraș și Rupea.

CJ caută fonduri europene pentru reţeaua judeţeană de piste

Reţeaua de piste de biciclete este gândită, cel puţin în acest moment, la cele mai înalte standarde, cu zone de odihnă, cu adăposturi, coşuri de gunoi şi cu kit-uri de reparaţii. Pentru o astfel de investiţie, judeţul care are în vedere apliarea pentru fonduri europene, după cum a precizat Şerban Todorică. „Uniunea Europeană va aloca sume semnificative pentru capitolul mobilitate, inclusiv pentru amenajarea unor piste pentru bicicliști. O variantă pentru astfel de investiții ar fi să realizăm lucrările din bugetul propriu, apoi să recuperăm banii prin programe europene”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.  

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE