17.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimul pas pentru documentaţia viitorului parc de la Rulmentul

Primul pas pentru documentaţia viitorului parc de la Rulmentul

Primăria Brașov a trimis spre publicare anunțul de licitație privind achiziția serviciilor de realizare a documentației tehnico-economică pentru proiectul ,,Reconversie zone abandonate în zone verzi – Zona Industrială Rulmentul”. Finanțarea acestei achiziții este, în proporție de 98%, asigurată prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. Prin această finanțare, Uniunea Europeană sprijină autoritățile locale în pregătirea documentațiilor necesare pentru accesarea finanțărilor nerambursabile în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027.

Reconversie urbană pentru o suprafaţă de peste 30 de hectare

- Advertisement -

Proiectul își propune reconversia urbană a 32 de hectare din fosta platformă industrială Rulmentul prin transformarea suprafeței de teren de 325.444 metri pătraţi de fostă uzină în cel mai mare parc de agrement din Brașov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 februarie, cu o valoarea estimată a acestei achiziții de aproape 1,7 milioane de lei. „Am lansat în licitație publică elaborarea documentației tehnice pentru reconversia platformei industriale Rulmentul într-o zonă de parc și activități recreative. Această documentație va presupune și elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care vine și cu o etapă de consultare publică privind părerea brașovenilor vizavi de cum va trebui să arate acest parc. Toate aceste documentații și studii vor fi finanțate din bani europeni și sunt prima etapă pentru finanțarea acestui proiect prin programul operațional regional, cu aproape 9 milioane de euro“, a declarat primarul Allen Coliban.

În acest ciclu bugetar, primăria va solicita finanţare

În etapa următoare, în ciclul bugetar european 2021 – 2027, după finalizarea documentaţiei tehnico-economice, Primăria Braşov va solicita bani europeni pentru realizarea lucrărilor.  Proiectul de regenerare urbană a fostei platforme industriale a fost aprobat de Consiliul Local Brașov în luna iulie a anului trecut, iar după ce a preluat mandatul de primar, Allen Coliban a declarat că ar fi nevoie de regândirea lui, edilul folosind acest proiect pentru a reclama „carențe ale vechii administrații”. La momentul anunţării lansării licitaţiei pentru documentaţia tehnico-economică, primarul nu a mai amntit şi de eventuala „regândire” de care vorbise anterior. Conform scenariului adoptat anul trecut, pentru reconversia acestui spațiu într-o zonă de agrement, vor fi menținute 8% dintre clădirile existente, iar pe 17,5 hectare se amenajează parcuri și spații verzi create pe loturi. În cadrul acestui scenariu, se vor păstra doar clădirile cu valoare arhitecturală, care vor fi reconsolidate, renovate și utilizate pentru diferite tipuri de funcționalități. De asemeena, se are în vedere dezvoltarea de clădiri noi pe o suprafață de 20.000 mp.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE