-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘapte turiști, accidentați ieri pe pârtiile din Poiana Brașov

Șapte turiști, accidentați ieri pe pârtiile din Poiana Brașov

Șapte turiști s-au accident ieri la schi sau săniuș. Pentru unu dintre ei a fost nevoie și de intervenția echipajului SMURD și după aceea de intervenția meidicilor dela Urgențe. De la începutul sezonului de schi, respectiv la 1 ianuarie, în Poiană au fost înregistrate 39 de accidentări pe pârtii. Salvamontiștii brașoveni amintesc turiștilor, dar și localnicilor,
că practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru siguranța celor din jur.
Iată câteva reguli a căror încălcare se lasă și cu amenzi:
Este interzisă plimbarea animalelor de companie pe pârtie, în timpul funcţionării instalaţiilor de transport pe cablu. De asemenea, trebuie să ştiţi că în zonele unde se schiază, au acces doar snowmobilele celor de la Salvamont, Jandarmeria Montană ori ale operatorului de întreţinere a pârtiilor. Persoanele care încalcă aceste prevederi sunt pasibili de sancţiuni pecuniare între 1000 şi 2500 de lei. Aceleaşi limite de amendă sunt prevăzute de Regulament şi pentru distrugerea cu intenţie a plaselor sau a pieselor de semnalizare fixate pe pârtie pentru siguranţa schiorilor.
Amenzi de la 500 la 1000 de lei se aplică dacă sunteţi surprinşi în timp ce folosiţi alte dispozitive pentru distracţie, ţinând cont de faptul că pârtiile de schi sunt destinate în exclusivitate acestui sport. La fel se poate întâmpla şi dacă intraţi pe pârtia închisă ori traversaţi gardurile de protecţie cu sau fără schiuri/snowboarduri. Aceeaşi penalizare este valabilă şi dacă utilizaţi alte pârtii decât cele deschise pentru nocturnă (dupa ora 22.00).
Schiorii cu vârste sub 14 ani trebuie să poarte căşti de protecţie pentru siguranţa lor. În caz contrar, părinţii sau instructorii pot scoate din buzunar între 500 şi 1000 de lei pentru a plăti amenda. Toate aceste încălcări de Regulament constituie contravenţie, iar poliţiştii locali sunt cei ce sancţionează, conform Regulamentului dar şi în baza unui protocol ce a fost parafat între instituţie şi Serviciul Public Local Salvamont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE