-5.9 C
Braşov
AcasăNationalMedicii, asistentele și registratorii care participă la vaccinare vor fi plătiți

Medicii, asistentele și registratorii care participă la vaccinare vor fi plătiți

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat aseară, că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care se reglemeantează plata personalului care participă la efectuarea vaccinărilor în campania națională. Proiectul de act normativ propune 100 de lei pe ora pentru medici, 50 de lei pentru asistente și 25 de lei pentru registratori. Vor fi plătiți și medicii de familie, ei fiind considerați „un pilon esențial”.
Ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu, a anunțat ca, în următoarea ședință de Guvern, va fi adoptată o OUG care prevede acordarea sumelor de bani pentru personalul care participa la vaccinare.
„Sumele propuse in OUG – dar sunt mai degraba propuneri – 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistenta si 25 de lei pentru registrator, sume pe ora. Sunt sume brute”, a precizat ministrul Sanatatii.
Ministrul considera „firesc” ca personalul care face vaccinarea sa fie plătit pentru acest serviciu.”Pot să câștige bani și este firesc. Un lucru de care trebuie să ținem cont este ca aceste costuri ale gestionării pandemiei sunt de zeci, de sute de ori mai mici decât cele pe care trebuie sa le suportam zilnic – de la afaceri închise, școala inchisa și alte limitări, ca să nu mai menționam frica”, a mai declarat ministrul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE