11.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn fel de iarnă: Primăria a scos utilajele de deszăpezire pe drumurile...

Un fel de iarnă: Primăria a scos utilajele de deszăpezire pe drumurile din municipiu

l Ieri dimineaţă au fost scoase pe străzile orașului 22 de utilaje ale firmei de deszăpezire, care au răspândit material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului

Având în vedere că, după mult timp, în Brașov s-au înregistrat temperaturi negative, în cursul nopţii, ieri dimineaţă au fost scoase pe traseu 22 de utilaje ale firmei de deszăpezire au răspândit material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului pe străzile și în intersecțiile din Brașov.  Maşinine au fost scoase şi în contextul în care ieri, la primele ore ale dimineții, pe şoseaua ocolitoare a municipiului Braşov (a cărei întreţinere aparţine Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin intermediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov) s-a înregistrat un carambol, pe ambele direcţii de deplasare, în care au fost implicate peste 23 de maşini, în zona dinspre DN13, iar Poliţia a subliniat că acest lucru s-a întâmplat din cauza poleiului.

22 de utilaje scoase pe drumurile principale

Potrivit viceprimarului Brașovului, Sebastian Rusu, ieri „începând cu ora 4.00 cele 22 de utilaje au intervenit pe raza municipiului Brașov având ca prioritate bulevardele principale, podurile, zonele înalte, instituțiile etc. De la ora 7.30 avem 16 utilaje care au rămas în trafic pentru a acționa în cartiere și pentru a interveni pe străzile secundare. Până la ora 9.00 s-au folosit aproximativ 120 de tone de material antiderapant, astfel că în Brașov se circulă în condiții de siguranță, dar venim cu rugămintea către conducătorii auto să nu uite că suntem în sezonul rece și că avem temperaturi negative care vor persista și zilele următoare”. Conform declarației acestuia, în acest moment, municipalitatea are un stoc de 3.200 de tone de material antiderapant. Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, într-un amestec care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Care sunt etapele de deszăpezire

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către SC Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.  Conform planului de deszăpezire, în prima etapă se intervine pe arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun. În cea de-a doua etapă se intervine pe străzile de legătură cu arterele principale. În ultima etapă, utilajele ajung pe străduțele din interiorul cartierelor. Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române