9.1 C
Braşov
AcasăNationalTemele guvernului: Premierul anunţă redeschiderea şcolilor pe 8 februarie

Temele guvernului: Premierul anunţă redeschiderea şcolilor pe 8 februarie

l „Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede“, spune Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al infectărilor cu SARS-CoV-2. Şeful Executivului a atras atenţia că trebuie respectate în continuare regulile pentru a reduce efectele pandemiei. „Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri dacă a discutat cu liderul UDMR Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat că opinia reprezentanţilor formaţunii este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. El a menţionat că Uniunea încearcă să „impună” această opinie şi partenerilor de guvernare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

Bugetul de stat 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie

Proiectul bugetului de stat pe 2021 va fi prezentat în Parlament pe 4 februarie, a anunțat ieri premierul Florin Cîțu. Întrebat de ce durează atât de mult prezentarea bugetului, Cîțu a spus că miniștrii au nevoie să se familiarizeze cu ministerele pe care le conduc și că e nevoie de timp pentru prioritizarea investițiilor. „Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a spus Cîțu, citat de Agerpres. „Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

Salariul minim este în avizare

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat ieri de ce nu a fost aprobat salariul minim, că este în avizare şi e necesar testul IMM şi de CES. „Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri. Este în procedură de avizare. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de ierri de ce nu a fost aprobat salariul minim.  Pe 28 decembrie, şeful Executivului preciza că a fost găsită „o formulă de compromis” pentru creşetera salariului minim, acesta urmând a fi majorat cu 3,1%, mai mult decât este rata inflaţiei, estimată la 1,8%. „Arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori”, a explicat atunci Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române