32.4 C
Braşov
AcasăNationalMerge bine: 16.000 de vaccinări în ultimele 24 de ore

Merge bine: 16.000 de vaccinări în ultimele 24 de ore

l România a ajuns ieri la peste 41.000 de persoane vaccinate
l Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020 a fost de 136

- Advertisement -

16.101 cadre medicale au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România împotriva Covid-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech, ceea ce duce numărul total al persoanelor vaccinate la 41.609, a informat marți Comitetul național de coordonare a vaccinării (CNCAV). De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 136 de reacții adverse comune și minore, 89 dintre acestea raportate în ultimele 24 de ore. Comitetul naţional pentru vaccinare precizează în raportarea de marți că, „potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 5 ianuarie a.c., ora 17.00, era următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 16.101
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 41.609
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 89 reacții comune și minore, dintre care:
– 56 reacții de tip local
– 33 reacții generale (alte 5 reacții sunt în curs de investigare).
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 136 reacții comune și minore, dintre care:
– 64 reacții locale cu durere la locul injectării
– 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie). Alte 5 reacții sunt în curs de investigare.
CNCAV precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID începe după 15 ianuarie

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a precizat, ieri, o conferință de presă, că etapa a II-a de vaccinare, care cuprinde peste 5 milioane de persoane vârstnice și cu boli cronice, se estimează ca va începe după 15 ianuarie, iar din aprilie va începe și vaccinarea populației generale. Gheorghiță a precizat că din etapa a II-a vor fi circa 1000 de centre de vaccinare, cu o capacitate de 150.000 de persoane pe zi, însă nu vor putea fi făcute atâtea vaccinuri pentru că nu vor fi disponibile suficiente doze.

- Advertisement -

Etapa a treia de vaccinare, probabil în aprilie

Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe din luna aprilie, a declarat, ieri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă. „În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează”, a declarat Gheorghiţă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE