29 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimul concert simfonic online din 2021 la Filarmonica Brașov

Primul concert simfonic online din 2021 la Filarmonica Brașov

Campania “Filarmonica la Tine acasă” continuă și 2021 dă startul concertelor simfonice organizate de Filarmonică cu un program special. Astfel, joi, 7 ianuarie, de la ora 19.00, melomanii sunt invitați pe paginile de socializare ale instituției (facebook și youtube) să urmărească transmisiunea LIVE a concertului ce are în program un repertoriu de notorietate – O. Respighi – Suita a 3-a din „Arii și Dansuri antice” și J. Haydn – Simfonia nr. 101 în Re major „Ceasornicul”, eveniment ce se va desfășura sub bagheta dirijorului George Hariton.
În „Arii şi dansuri antice” de Ottorino Respighi, compozitorul se dovedește un maestru al culorii, al nuanțelor discrete, păstrând „parfumul” de altădată al discursului muzical elegant, de un rafinament aparte. Simfonia nr. 101 în re major „Ceasornicul” (1794), începe cu o introducere – Adagio – în re minor, concentrată, ca o introspecție filozofică, pe care interpretările de mare clasă știu să o sublinieze.
Simfonia nr. 101 de Haydn și-a cucerit popularitatea sub numele de „Ceasornicul”, datorită sunetelor sacadate, tic-tac-ului care acompaniază melodia din mișcarea lentă – Andante. Ea apare ca un refren în diferite transformări și înveșmântări orchestrale (forma este o combinație de rondo și de temă cu variațiuni) Allegreto este un menuet impetuos, sărbătoresc și energic. Trioul prezintă gingășie și umor pastoral. Finalul simfoniei – Vivace – este o mișcare de o excepțională forță și multitudine artistică.
Un eveniment muzical ce marchează începutul unei activități culturale ce stă sub semnul adaptării la o altfel de stare de normalitate ce se dorește a fi trăită și simțită de publicul meloman și nu numai.
Accesul la concert este gratuit, precizează reprezentanții Filarmonicii Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE