13.4 C
Braşov
AcasăInternationalLiberi, dar nu pentru orice: Aproape 300 de braşoveni şi-au pierdut ...

Liberi, dar nu pentru orice: Aproape 300 de braşoveni şi-au pierdut dreptul la liberă circulaţie în străinătate

l Deși este încă pandemie, iar circulația în străinătate este restricționată, brașovenii au depus în ultima lună 1.106 cereri de eliberare a paşapoartelor

- Advertisement -

Aproape 300 de brașoveni au primit interdicție de a pleca în străinătate în ultimul an, anunță Serviciul Public Comunitar Pașapoarte Brașov. Potrivit directorului serviciului, Cristina Stuparu, Serviciul a primit de la instanțele de judecată 289 de comunicări prin care au fost implementate 94 de restricții de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.
Pe de altă parte, pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 13 cereri primite de la serviciile publice comunitare locale de evidenţa persoanelor, iar alte șapte adeverinţe au fost pentru cetăţenii români din Brașov care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.
Deși este încă o perioadă de pandemie, în care circulația în străinătate este restricționată în unele cazuri, brașovenii au solicitat în continuare pașapoarte temporare sau electronice. Astfel, doar în ultima lună a anului, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Braşov au fost depuse 1.106 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care 1.030 solicitări pentru paşapoarte simple electronice, iar  76 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.  „În aceeași perioadă, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 427 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice. În total, în luna decembrie 2020, au fost analizate şi soluţionate 1.533 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare”, a precizat Cristina Stupariu, directorul Serviciului Public Comunitar Paşapoarte Braşov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina