-3.3 C
Braşov
AcasăSportVești de la MTS: Ministrul Eduard Novak, anunţ despre revenirea suporterilor...

Vești de la MTS: Ministrul Eduard Novak, anunţ despre revenirea suporterilor în tribune!

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat că îşi doreşte ca din luna ianuarie suporterii să revină pe stadioane. O decizie finală va fi luată împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie şi de evoluţia pandemiei în România.

„Vreau oameni din ianuarie în tribune“

Toate competiţiile sportive se desfăşoară, în acest moment, fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus. „Vreau oameni din ianuarie în tribune, dar nu ține numai de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc cât mai repede să dăm șansa sportului să fie din nou în condiții normale, dar avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a mărturisit Carol-Eduard Novak, la televiziunea Digi 24.  Anunțul noului ministrul al Sportului vine în momentul în care au început să fie administrate vaccinurile anti-COVID, fapt care ar urma să coincidă cu o scădere a cazurilor de infectare.

Este fan Csiksereda

Eduard Novak a spus și care este echipa sa favorită de fotbal, opțiunea sa fiind din orașul său natal Miercurea Ciuc: „Țin cu Csikszereda Miercurea Ciuc”, a spus noul ministru. Novak a expus și ce plan are în vedere pentru a propulsa sportul din România, considerând că putem urma modelul Ungariei, tară care s-a focusat pe rezultatele unor discipline sportive, Novak dorind și medalii la Jocurile Olimpice dar și Paralimpice. Eduard Novak, care este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism din 2013, a fondat o echipă profesionistă de ciclism în 2012, sub numele de Tuşnad Cycling Team, devenită între timp Novak Team (echipă continentală), iar recent a înfiinţat şi o academie de ciclism.

Cine este Eduard Novak

Eduard Novak (44 ani) a practicat patinajul viteză, dar şi-a pierdut laba piciorului drept într-un accident rutier în 1996. Ulterior, a trecut la ciclism şi a devenit sportiv profesionist. Eduard Novakeste preşedintele Federaţiei Române de Ciclism din 2013. Novak a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, având şi două medalii de argint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012.Recent, în 2019, a cucerit medalia de bronz la Mondialele de paraciclism pe şosea de la Emmen (Olanda), iar în februarie 2020, a obţinut trei medalii, una de argint şi două de bronz, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE