15.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov8.500 de medici din spitalele brașovene s-au înscris pe listele de vaccinare

8.500 de medici din spitalele brașovene s-au înscris pe listele de vaccinare

Aproximativ 8.500 de medici din spitalele din județul Brașov s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi vaccinate împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate (DSP) Brașov, dr. Andrea Neculau, care estimează că acest număr de persoane înscrise pe listă reprezintă cam 70% din personalul medical din unitățile spitalicești din județul Brașov. Directorul DSP Braov spune că aceasta este „prima intenție exprimată la solicitarea noastră” și se așteaptă „ca intenția să fie mai mare, pe măsură ce încrederea crește” sau, „eventual, dacă sunt contraindicații să mai apară și refuzuri”. „Am încredere că personalul medical a înțeles importanța vaccinării, că este un proces sigur și că se poate vaccina în spitale, unde avem toate mijloacele”, a adăugat dr. Andrea Moldovan. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Neculau pe listele de vaccinare sunt înscrise aproximativ 1.200 de cadre medicale și personal auxiliar, ritmul de programare fiind de 60 de persoane pe zi, a precizat directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau.

30 de refuzuri la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov 

- Advertisement -

Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, a spus că și la această unitate medicală s-au înscris pe liste cei mai mulți dintre salariați. Există însă şi unii care deocamdată sunt reticenţi. „Mai sunt aproximativ 30 de persoane care nu și-au manifestat încă dorința de a se vaccina. Mizez că după ce vaccinarea va porni la noi și vor fi administrate dozele, va crește și încrederea în acest vaccin. De fapt, vorbim în acest caz de neîncrederea față de nou pe care mulți dintre noi o avem în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Moldovan. 

19 centre de vaccinare în județul Brașov 

 Conform declarației directorului DSP Brașov, la nivelul județului sunt pregătite 19 centre de vaccinare, în fiecare dintre ele fiind una, două, trei, uneori chiar patru echipe. Totodată ea a menționat că după ce va ajunge în România cel de-al doilea lot de vaccinuri, va începe și imunizarea medicilor din celelalte spitale din județ. „La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov sunt patru echipe de vaccinare. Ne așteptăm ca la acest spital să înceapă vaccinarea până la finalul anului”, a afirmat dr. Andrea Neculau, director al DSP Braşov. 

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE