8.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: O masă perfectă de Crăciun

Sfat Expres: O masă perfectă de Crăciun

Masa de Crăciun este un eveniment important, pentru că reuneşte familie care va sărbători împreună naşterea lui Iisus. De aceea, chiar și în acest an în care vim fi mai puțini în jurul mesei, trebuie să acordăm o atenţie deosebită decorării acesteia pentru a ne bucura su speranța că anul viitor von fi din nou împreună cu prieteni și rude:
Dacă ai veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezita să le foloseşti. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru a celebra Craciunul.
Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.
l S-ar putea să fie nevoie de trei pahare. Unul mare, fără picior – pentru apă, altul cu picior – pentru vin roșu, altul ceva mai mic, tot cu picior – pentru vin alb. Paharul de țuică este mic, dar dacă oferi whisky și nu ai pahare speciale, pune pahare de apă, fără picior.
l Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, foloseşte faţă de masa roşie, simplă sau cu motive de iarnă. Faţa de masă mai poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu.
Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii, cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt leagă-le un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.
De pe masă nu trebuie să lipsească ornamentele de Crăciun: lumânări, globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă, conuri de brad. Este suficient să alegi unu-două modele. Masa nu trebuie sufocată cu decoruri.
l Vopsește cu auriu câteva nuci și așază-le pe un platou în mijlocul mesei sau într-un coșuleț decorativ.
l Așază într-o tavă globuri de diferite culori, decorate cu auriu. Globurile de sticlă sunt mai frumos ornamentate.
l Ai grijă ca buchetul de flori sau ornamentul din mijlocul mesei să nu fie prea înalt, pentru ca cei așezați la masă să se poată vedea și conversa nestingheriți.
n În mijlocul mesei poţi aranja o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu ai loc, poţi pune
ici-colo câte o crenguţă
l Nu uita să-i implici şi pe cei mici în aranjarea mesei. În timp ce te ajută, explică-le pe înţelesul lor ce înseamnă Crăciunul şi de ce este o Sărbătoare importantă pentru creştini
l Întotdeauna șervețelul stă în partea stângă a farfuriei, iar paharele în dreapta, sus.
l Așază furculița în stânga și cuțitul în dreapta. Dacă e nevoie și de lingură, ea se așază în dreapta cuțitului.
l Cuțitul și furculița pentru desert (dacă e nevoie de ele) se așază fie dincolo de farfurie, către centrul mesei, fie de-a stânga și de-a dreapta farfuriei, mai în interior decât furculița și cuțitul obișnuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române