6.7 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Cozonac la tavă cu vişine şi cremă

Ingrediente: Aluat: 1/2 cub drojdie, 100 ml lapte, 250 g făină, un praf de sare, 50 g unt moale, 1 ou, 50 g zahăr.
Mod de preparare: Pentru aluat se dizolvă drojdia în laptele cald şi se lasă să crescă puţin. Apoi se amestecă cu untul moale, oul, zahărul şi făină. Se lasă 35-40 min într-un loc cald acoperit cu un prosop de bucătărie. Gălbenuşele se amestecă cu zahărul şi mascarpone. Se incorporează uşor brânza dulce de vaci şi budinca praf. Albuşele se bat spumă tare cu 125 g zahăr şi se amestecă cu masa de gălbenşse. 1/3 din acestă cremă se amestecă cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune în tavă în strat subtire. Se toarnă crema de cacao. Crema alba se amestecă cu vişinele şi se toarnă deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit. Mod de servire Se serveşte rece.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 23 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române